Odbojka: Rovinj - Osijek 3:0;Kostrena - OK Pula 3:1

Marija Slavulj, Rovinj (D. ŠTIFANIĆ)
Marija Slavulj, Rovinj (D. ŠTIFANIĆ)

Susret 11. kola: Prve A lige: Rovinj - Osijek 3:0 (25:15, 25:13, 25:23). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 200. Suci: Dravko i Ana Stipaničev (oboje Rijeka).

ROVINJ: Cvitić, Božić, Crismanich, Jurić, Terlević, Slavulj, Vitasović, Žarković, Čorić, Grujić, Ivanović (L), Janko (L).

OSIJEK: Volmot, Grubeša, Felja, Lulić, Krivić, Brkić, Šimuneci (L), Matković, Grahovac, Magdić.

Rovinjske odbojkašice nastavile su svoj pobjednički niz ove sezone. U dvorani u Gimnasium igračice trenera Benussija ostvarile su i desetu prvenstvenu pobjedu u isto toliko nastupa i tako polusezonu u skupini II Prve A lige zaključile na vrhu. Susret su bolje otvorile igračice Rovinja koje su preko Marine Čorić povele 11:2 iskoristivši probleme gošći na prijemu servisa. Čvrstim blokom Felja, Brkić i Grubeša uz dobre servise Lulić uspijevaju smanjiti vodstvo domaćina na 14:12, a onda je stvar u svoje ruke uzela tehničarka Tea Vitasović pokrenuvši seriju od sedam poena koja je ubrzo pretvorena u prvi set.

Dobro uigrane Rovinjke Cvitić, Božić, Slavulj i Čorić ovoga puta nisu ništa prepustile slučaju, ubrzo su povele 15:5, potom i 21:10 i tako osigurale i drugi set. U trećem su setu gošće prvi put došle u vodstvo od 3:1, ali su Rovinjke ubrzo preokrenule i povele 10:6. Potom su se ponovno probudile Osječanke izjednačivši na 12:12, a potom su i povele 18:14. Ipak, igračice trenera Benusija uspjele su doći do poravnanja 22:22 da bi potom smirenijom igrom u završnici osvojile i treći set i tako za 70 minuta upisale jubilarnu prvenstvenu pobjedu. (I. RADETIĆ)

Kostrena - OK Pula 3:1

Susret 11. kola: Kostrena - OK Pula 3:1 (28:26, 24:26, 25:15, 25:21). Dvorana SD Kostrena. Gledatelja: 40. Suci: Niessner, Tota (oba Rijeka).

KOSTRENA: Fodolović, Giaconi, Zdrilić, Dujmić, Ljuština, Milinović, Zupčić, Šikić, Vrban, Savić.

PULA: Rujak, Fabris, Drviš, Tadić, Kralj, Šipušić, Petrić, Božeglav, Čopić, Barbić, Milin, Bat.

Odbojkašice Pule bile su vrlo blizu osvajanja jednog boda u Kostreni, ali su lošom završnicom u prvom i trećem setu ispustile tu mogućnost i tako upisale i deveti poraz u ito toliko odigranih prvenstvenih utakmica ove sezone. Popravile su Puljanke ovom prilikom igru u bloku, čak su upisale i osam as servisa, ali ih je slabije napadačko izdanje udaljilo od prilike da po drugi puta u ovom prvenstvu dođu do boda. (R. C.)


Podijeli: Facebook Twiter