Odbojka: Pobjeda Porečanki, poraz OTP banke

Petra Božeglav, OTP banka (D. MEMEDOVIĆ)
Petra Božeglav, OTP banka (D. MEMEDOVIĆ)

Utakmica 2. kola Prve A lige odbojkašica, skupina I: Kaštela DC - Poreč 1:3 (16:25, 19:25, 25:23, 22:25). Gradska dvorana. Gledatelja 150. Suci: Juravić (Zadar) i Špadina (Šibenik).

KAŠTELA DC: Barić, Bazina, Bilić, Pekić, Stanović, Vranković, Bučević, Čagalj, Matas, Kukić.

POREČ: Zahirović, Čizmić, Brletić, Miloš, Sain, Burilo, Jakšetić, Sučić, Žužić, Novosel.

U drugoj utakmici sezone odbojkašice Poreča uspjele su upisati nova tri boda pobijedivši na gostovanju Kaštelu DC i time zadržati stopostotni učinak. Krenule su dobro u utakmicu, osvojile prva dva seta i bile vrlo blizu trećeg.

Gusto je bilo u četvrtom setu u kojem je trener Porečanki Miodrag Stojaković rotiranjem tražio najbolju varijantu i pogodio kad je izvukao Lenu Burilo koja je igrala usprkos ozljedi te u igru poslao Rene Sain, čime je pojačao obranu kojom je dovršena kaštelanska epizoda u porečku korist. (M. P.)

OTP banka - Dubrovnik 0:3

Susret 2. kola Prve A lige, skupina II: OTP banka - Dubrovnik 0:3 (17:25, 17:25, 21:25). Pattinaggio. Gledatelja: 100. Suci: Brlas (Rijeka) i Niessner (Čavle).

OTP BANKA: Milin 6, Rujak (L), Levak 5, Bat, Tadić, Drviš 4, Kralj, Šipušić, Barbić 4, Božeglav 7, Čopić 11, Fabris.

DUBROVNIK: Marinović, Dežulović 2, Marinković, M. Prkačin, Curić 11, Pavlović 12, Mišković 2, Adžić 5, Legčević 8, Lj. Prkačin, Bogoje 16, Kalauz (L).

Pulske odbojkašice "častile" su bodovima Dubrovčanke u susretu koji je danas u Pattinaggiu potrajao 70 minuta. Igračice trenera Breščića bile su u odnosu na kup susrete s Rovinjkama jače za iskusnu Drviš i mladu Pazinjanku Levak, ali im to nije pomoglo protiv Dubrovčanki koje su samo trebale čekati "crnu seriju" domaćih.

U prvom su setu Puljanke povele 8:5, a onda dopustile gošćama seriju 8:0 zahvaljujući prvenstveno servisima Pavlović koja je potpuno razoružala pulske primačice. U drugom su se "bankarke" držale do 10:9, da bi gošće serijom 6:0 stekle prednost koje su bez poteškoća pretvorile u 2:0 u setovima. Najneizvjesniji je bio treći set u kojem su pulske odbojkašice napadom iskusne tehničarke Milin povele 13:10, a onda je uslijedila serija servisa Curić i na semaforu je svjetlilo 13:16. Uspješnim napadima Božeglav i Čopić stigle su još domaće odbojkašice do izjednačenja 20:20 prije nego su Dubrovčanke novom serijom servis poena stigle do tri boda. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter