Odbojka: OTP banka – Marina Kaštela 1:3

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Odbojkašice OTP banke poražene su u Pattinaggiu u susretu 13. kola Prve A lige, skupina I. Boljima su se pokazale igračice Marine Kaštela, koje su nakon sat i 50 minuta igre slavile s 3:1.

S dirigentskom palicom u ruci bivše «bankarke» Nike Todorović, Kaštelanke su se pokazale kao previsoka prepreka za Puljanke u pravom smislu te riječi. Todorović je «hranila» loptama Miljak, Vukić i Bavić na čije razorne smečeve domaće odbojkašice često nisu imale pravo rješenje, dok su s druge strane Puljanke manjak kvalitete pokušale nadoknaditi «grintom».

Uspjele su na taj način osvojiti jedan set, no utješni bod izmaknuo im je prvenstveno zbog činjenice da im je igra padala kako su se setovi bližili kraju.

Početak susreta donio je borbu poen za poen i na prvi su tehnički time-out s minimalnom prednošću otišle «bankarke». Po povratku na parket još su dva poena «pala» na domaću stranu, na što je brzo reagirala gostujuća klupa i pozvala minutu odmora.

Trenerovi savjeti pomogli su Kaštelankama da ulove priključak i do drugog tehničkog time-outa prijeđu u vodstvo (15:16), koje je potom ljevoruka Miljak s dva neobranjiva servisa povećala i gošće su «odjurile» do uvjerljivih 17:25.

Lošu završnicu prvog seta «bankarke» su uspjele brzo zaboraviti i drugu dionicu obilježili su odlični servisi Nelli Ćopić i nezaustavljiva Šejla Ikanović u napadu. Zahvaljujući njih dvije povele su Puljanke s 18:14, imale i 21:17, da bi s tri poena u nizu Kaštelanke vratile neizvjesnost.

Vidjevši da je vrag odnio šalu, pulska tehničarka Jana Milin odlučila je tada zaigrati na kartu iskustva i njene su lopte bile usmjerene Eriki Drviš, čijim su poenima «bankarke» stigle do 25:22 i poravnanja u setovima.

U trećoj dionici razigrala se i Petra Božeglav, koja je u drugom setu zamijenila Nikolinu Anđelković, no izostala je pomoć suigračica i na prvi se time-out tako otišlo pri rezultatu 6:8. Potom su gošće počele griješiti u napadu, umjesto u polju njihove su lopte uglavnom završavale u autu i to se osjetilo na rezultatu (16:13).

Vodile su «bankarke» potom i s 23:22, no posljednja tri poena, a s njima i treći set otišla su na gostujuću stranu.

Četvrti je set bio preslika prvog. Povele su «bankarke» s 8:6, imale potom i 12:8, no do drugog time-outa gošće su prešle u vodstvo (15:16) i potom rezultatom 20:25 zaključile ovu priču.

Utakmica 13. kola: OTP banka – Marina Kaštela 1:3 (17:25, 25:22, 23:25, 20:25). Dvorana SC Mirna. Gledatelja 70. Suci: Stipaničev i Brlas (oba Rijeka).

OTP BANKA: Šipušić, Ikanović 13, Anđelković, Drviš 11, Ivanović (L), Rujak, Ćosić 5, Vuletić, Božeglav 11, Ćopić 10, Milin 6,

MARINA KAŠTELA: Todorović 3, Božić (L), Bavić 16, Šiško, Batinić (L), A. Jozić 2, Runjić, Bašelović 7, Jurić 1, Vukić 15, V. Jozić 4, Miljak 18. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter