Odbojka na pijesku: "Žalovke" krenule s dvije pobjede

Dunja Milin (M. ANGELINI)
Dunja Milin (M. ANGELINI)

Na pulskim Valkanama započeo je prvi od dva predviđena turnira klupskog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. Na dva terena tijekom cijelog dana izmjenjivali su se najbolji hrvatski "pjeskaši" i "pjeskašice" okupljeni u sedam ekipa u ženskoj i šest u muškoj konkurenciji među kojima je svoje mjesto pronašla i jedina istarska družina, odbojkašice Žala iz Banjola.

"Žalovke" su prije dvije sezone osvojile treće mjesto na prvenstvu Hrvatske, lani su bile druge, a ako se po jutru dan poznaje, i ove bi godine mogle osvojiti jednu od pozicija u samom vrhu poretka. Potvrdio je to prvi dan natjecanja u kojem su ostvarile dvije "čiste" pobjede, najprije protiv novog prvoligaša Čakovca, a potom i u srazu s braniteljicama naslova, odbojkašicama Splita.

Žal je oba susreta odigrao u istom sastavu, jedan par činile su Erika Drviš i Jana Milin, a drugi Dunja Milin i Antea Tadić. Protiv Čakovca Drviš i Jana Milin svladale su Stanković i Petak s 21:13 i 21:11, dok su Dunja Milin i Tadić bile bolje od Ane i Sande Novak s 21:4 i 21:3.

Puno teži posao imale su "žalovke" protiv Splićanki, a to se naročito odnosilo na Drviš i Janu Milin koje su nakon neizvjesne borbe svladale "udarnu" splitsku kombinaciju Kamenjarin i Šamadan, pretvorivši u prvom setu zaostatak od sedam poena (10:17) u konačnih 21:19, da bi potom s 21:18 u svoju korist riješile i drugi set.

Nešto lakše su do pobjede stigle Dunja Milin i Tadić, koje su u drugom susretu svladale Povijač i Omčikus s 21:15 i 21:16. Žal danas očekuju još tri susreta, protiv Zagreba (8.00), Vrapča (10.30) i Jaruna (12.10). Ima istarska ženska odbojka na pijesku Valkana još jednu svoju predstavnicu, Marčanku Vanju Radolović koja brani boje Vrapča. I Vrapče je u prva dva susreta upisalo dvije pobjede, u kojima je svoj obol dala i Radolović igrajući u paru s Eminom Mehić.

U prvom susretu protiv Splita marčansko-zagrebačka kombinacija svladala je Povijač i Omčikus s 21:12 i 21:15, dok su protiv Mladosti Radolović i Mehić bile uspješnije od para Balija-Zorica, kojeg su svladale s 21:6 i 21:10.

Rezultati, odbojkašice: Žal - Čakovec 2:0, Vrapče - Split 2:0, Zagreb - Čakovec 2:0, Vrapče - Mladost 2:0, Žal - Split 2:0. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter