Odbojka na pijesku, SP U-21: Venier do 1/8 finala

Sandro Venier u akciji (M. GAVRAN)
Sandro Venier u akciji (M. GAVRAN)

Poslije natjecanja po skupinama, tri hrvatska predstavnika su izborila svoja mjesta u drugom krugu U-21 Svjetskog prvenstva u odbojci na pijesku, koje se odvija u Umagu.

Izlučni dio prvenstva bez "vize" za nastavak ove smotre okončale su Ivana Ovčina i Tea Jurić. Njima nije pošlo za rukom ostvariti doseg koji su ostvarila tri preostala "kockasta" para, među kojima su Zrinka Šutalo i Sara Radovanović, Sandro Venier i Hrvoje Pervan te Mario Boras i Ivan Zeljković. U nadasve jakoj konkurenciji to predstavlja ogroman uspjeh za hrvatsku odbojku na pijesku.

Na prvoj prepreci doigravanja, utakmici osmine finala, "zapele" su mlade Šutalo i Radovanović u igri protiv znatno starijih Španjolki (0:2) Soria - Brun, no mjesta nezadovoljstvu nije bilo kod igračica trenera Dejana Kljajića, a i njega samog.

Istovjetan domet kao Šutalo i Radanović ostvarili su Mario Boras i Ivan Zeljković te Sandro Venier i Hrvoje Pervan. Dok su Boras i Zeljković čekali suparnika u osmini finala (Rusi), Venier i Pervan su imali dodatno iskušenje danas prijepodne. Protiv Australaca (Petutschnig-Winter) izborili su tijesnu, ali zasluženu pobjedu (2:1) za prolazak među osam najboljih. Novi ispit u prvim popodnevnim satima s njemačkim parom Betzien - Karpa bio je neuspješan za mladog Rovinjca i njegovog suigrača. Izgubili su 0:2, no očekivati više od njih bilo je iluzorno u takvim okolnostima, jer su u kratkom razdoblju odigrali dva teška meča.

Drugi hrvatski par Boras - Zeljković poražen je istim rezultatom (0:2) od Rusa Kirienka i Uralkina, no zasigurno nisu razočarali prikazanom igrom.

Stručnjaci su se složili da hrvatski igrači i igračice predstavljaju istinski potencijal u ovom sportu u svjetskim razmjerima. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter