Odbojka na pijesku: Ovog vikenda "Valkane open 2013"

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Ovog se vikenda nastavljaju uzbuđenja na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku. Novi turnir na kojem će se skupljati bodovi je "Valkane open 2013", četvrta postaja za odbojkaše, a treća za odbojkašice koja će okupiti domaću "kremu" ovog sporta, a neće izostati ni atraktivni igrači iz inozemstva.

U konkurenciji odbojkaša nastupit će 12 parova, među kojima će biti i pobjednici na prva tri turnira, što znači da će Valkane ugostiti i prvake Slovenije Juru Petera Bedrača i Danijela Pokeršnika, osvajače "DG Sport opena 2013" odigranog u Prelogu.

Bit će tu i rovinjsko-zagrebačka kombinacija koju čine Sandro Venier i Jahor Žukovski, pobjednici Vrsara, kao i Pero Križanović i Nikša Dell'Orco, osvajači "Traveller opena 2013" odigranog u Svetom Filipu i Jakovu te jedini hrvatski "pjeskaši" koje su ove godine nastupili na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu.

Uz Veniera, istarske boje na Valkanama će braniti još tri para - Romeo Cusma Pletikos i Mihael Radolović, Sebastjan Mikša i Darko Bajagić te Deny Bljaić i Aleksa Dudić.

U konkurenciji odbojkašica nastupit će deset parova od kojih će četiri imati istarski štih. Na pijesku Valkana tako će se oprobati Jana i Dunja Milin, pobjednice Vrsara, kao i Erika Drviš i Tea Vitasović, druge u Vrsaru i četvrte u Svetom Filipu i Jakovu te vodeće u ukupnom poretku. Preostale dvije istarske kombinacije činit će Nelli Ćopić i Anamarija Šipušić te Dorotea Ćosić i Nika Todorović.

Put do trijumfa na "domaćem" pijesku istarskim odbojkašicama neće biti nimalo lagan, jer će na Valkanama konkurencija biti sve, samo ne slaba. Svoj su dolazak tako potvrdile pobjednice "Traveller opena" Dina Bečić i Martina Matić, aktualne prvakinje Hrvatske Sara Radanović i Zrinka Šutalo, kao i Splićanke Martina Šamadan i Ivana Vukasović, koje su se ove sezone već okrunile ekipnim naslovom hrvatskih prvakinja.

"Valkane open" će započeti u subotu točno u podne i igrat će se na dva terena do ponoći, kad bi trebao biti okončan prvi dio turnira. U nedjelju će, s početkom u devet sati krenuti repasaž, nakon čega slijede polufinalni ogledi. U 14 sati odbojkašice će odigrati susret za treće mjesto, u 15 sati o osvajačima brončanih odličja odlučivat će se kod odbojkaša, žensko finale na rasporedu je u 16 sati, a turnir će zaključiti muško finale koje će započeti u 17 sati. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter