Odbojka na Fratarskom: Cacau Meravigliau jubilarac

Pobjednička ekipa s nagradom - pršutom
Pobjednička ekipa s nagradom - pršutom

Ekipa Cacao Meravigliao iz Trevisa pobjednik je jubilarnog, 20. izdanja međunarodnog turnira u mješovitoj odbojci "Green Volley - Fratarski otok 2013".

Nakon što je u prethodna dva izdanja ovog turnira talijanska družina u finalu morala priznati primat pulskom Sikuritu, treća im je bila sreća i na "jubilarcu" su otišli do kraja. U odlučujućem su dvoboju, jedinom koji se igrao na dva dobivena seta, svladali slovenski BVC 2:1 (25:23, 22:25, 15:10).

Slovenci su prethodno u polufinalu zaustavili Sikurit (17:15) i tako spriječili da i treću godinu za redom iste ekipe odlučuju o pobjedniku, a branitelji naslova utjehu su pronašli u ogledu za treće mjesto, u kojem su svladali pulski Centurion (25:18).

Turnir je i ove godine organizirao DSR Uljanik u suradnji sa Savezom sportske rekreacije Istarske županije, Hrvatskim savezom za sportsku rekreaciju Sport za sve i talijanskim UISP-om. Nastupilo je 35 ekipa iz Italije, Slovenije i Hrvatske koje su brojale po tri odbojkaša i tri odbojkašice, a igralo se na osam travnatih terena postavljenih uzduž i poprijeko Fratarskog otoka.

Uz pobjednički pehar i pršut od osam kilograma, Cacao Meravigliao je put Trevisa odnio i priznanje za najbolju igračicu turnira, koje je pripalo Silviji Del Rio, dok je najboljim igračem proglašen Leo Mororič iz BVC-a.

Pobjednička ekipa nastupila je u sastavu: Carlo Gabrielli, Silvia Del Rio, Francesco Foroni, Francesca De Cassan, Mattia Foroni, Martina Peratoner, Marco Milanese i Andrea Saran.

Poredak, glavna skupina: 1. Cacao Meravigliao, 2. BVC, 3. Sikurit, 4. Centurion, 5. Scintilla Scintillante, 6. Pils, 7. Martulina, 8. Rajsarji, 9. Hey Hey Hey, 10. Sajle, 11. Kamiondžije, 12. Spljaš, 13. Otpisani Errea, 14. 6 ‰, 15. Extra, 16. Asocijalni. Utješna skupina: 1. Sumrak, 2. La Concha, 3. XX Team, 4. Zvijeri, 5. Infobip, 6. Sajle II 2, 7. Kolektivna nesvijest, 8. Miš - maš… (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter