Odbojka: Hrvatska - Portugal 3:0

Ivana Miloš (M. MIJOŠEK)
Ivana Miloš (M. MIJOŠEK)

U Rovinju pobjeda bez velikih napora, sukladno očekivanjima i razlici u kvaliteti. Za 62 minute hrvatske su odbojkašice protiv Portugalki upisale i četvrtu pobjedu u ovoj D kvalifikacijskoj skupini i sad se mogu okrenuti subotnjem derbiju s neporaženom Rumunjskom, dvoboju nakon kojeg će biti poznat izravan sudionik EP-a, dok će poražena reprezentacija isto pokušati ostvariti u dodatnim kvalifikacijama.

Susret 5. kola kvalifikacijske skupine D za odlazak na EP odbojkašica. Dvorana Valbruna. Gledatelja: 250. Suci: Evgeniou (Cipar) i Micevski (Makedonija).

HRVATSKA: Malević (L) 1, Topić 6, Čaćić, Kaleb 9, Rajković (L), Čutuk, Kovačić 4, Miloš 13, Popović 12, Klarić, Brčić 1, Alajbeg 7.

PORTUGAL: Gomes 6, Santos 2, Machado 6, Polido, Lopes 5, Baptista, Silva (L), Hurst 4, Rodrigues, Costa, Loureiro (L), Tavares 1.

Odbojkaši poraženi od Makedonije

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u Ostravi je doživjela neugodan 1:3 (25:20, 25:18, 25:18, 25:19) poraz od Makedonije u susretu 5. kola skupine C kvalifikacija za odlazak na EP koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj i Danskoj. Prije samo sedam dana Hrvatska je u Beču svladala Makedoniju s čistih 3:0, a ovim je porazom propustila već sad osigurati jedno od prva dva mjesta u skupini.

Trenutačno je Hrvatska druga u skupini s po dvije pobjede i dva poraza, vodi Češka s tri pobjede iz tri utakmice, Austrija ima jednu pobjedu i dva poraza, a Makedonija jednu pobjedu i tri poraza. Danas će Hrvatska igrati protiv Austrija, a u nedjelju protiv Češke. (Ivica RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter