Odblokiran racun TZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Racun Turisticke zajednice Žminja, blokiran zbog pokrenute ovrhe na ime neisplacenih placa za jednu djelatnicu, opet je otvoren i to po nalogu Ministarstva turizma. Naime, prethodno rješenje suda, koje je poslužilo za blokadu, nije bilo pravomocno i izvršno.

Tako je ponovno aktualizirana prica o žminjskom TZ-u. Prije dva mjeseca su nacelnik Aldo Bancic i djelatnica TZ-a Dženi Šestan završili na sudu, a sud je presudio u njenu korist te donio privremenu mjeru da se ona zadrži na poslu i isplati joj se placa. Buduci da nije bilo novca, odvjetnica zaposlenice pokrenula je ovrhu koja je rezultirala blokadom racuna.

Zanimljivo je i da je Šestan kao svog šefa tužila Bancica, mada se kao aktualni predsjednik TZ-a još vodi Milan Udovicic, koji pak odavno ne obavlja tu dužnost. Nacelnik ce, po novom ustroju, zaista preuzeti funkciju predsjednika TZ-a, ali tek nakon sjednice Skupštine.

- Djelatnica mora na racun vratiti novac koji je uzela za placu. Aktualni je predsjednik TZ-a još Milan Udovicic pa stoga presuda nije pravomocna, rekao je Bancic.

Na pitanje zašto dosad nije sazvan sastanak Skupštine TZ-a, Bancic odgovara da Porezna uprava mora dati podatke o turistickom prometu u opcini Žminj za proteklu godinu i kad to ucini, a zatraženo je, onda ce se sazvati sjednica.

- Skupština ce izabrati Turisticko vijece i mene potvrditi, odnosno izabrati za predsjednika TZ-a. Utvrdit ce se pravo stanje TZ-a, podnijeti izvješce o radu i financijama u 2009. godini. Potom ce vijece raspisati novi natjecaj za direktora TZ-a, koji mora udovoljavati uvjetima – imati visoku strucnu spremu vezanu uz turizam. Djelatnik se zapošljava na neodredeno vrijeme, ali mu vijece svake godine iznova mora dati povjerenje, zakljucio je Bancic.

Podsjetimo, njegovo je mišljenje bilo da bi djelatnica morala aktivnije djelovati i prijavljivati se cešce na projekte. Smatra takoder da je 270 tisuca kuna, koliko je lani potrošeno za manifestacije, veliki iznos te je 130 tisuca kuna za ovu godinu realan iznos. Do izjave Šestan, koja se i inace ustrucava komentirati slucaj, ni ovog puta nismo uspjeli doci.


Podijeli: Facebook Twiter