Odbio alkotest i prijetio policajcima

(M. S.)
(M. S.)

Zbog prijetnji policijskom službeniku Postaje prometne policije Pula policija će prijaviti 32-godišnjaka iz Sesveta.

Naime, 6. listopada oko 2,30 sati policajci koji su nadzirali promet zamijetili su u Ulici Riva automobil toyotu zagrebačkih registracijskih oznaka kako krivuda po cesti te su se uputili za automobilom. Sustigli su toyotu u Ulici 43. istarske divizije te su 32-godišnjem vozaču, s obzirom je bio pod vidnim utjecajem alkohola, ponudili alkotestiranje. Muškarac je odbio alkotestiranje, no, kako je postojala bojazan da će nastaviti vožnju, određeno mu je smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Muškarac je tada počeo negodovati i vrijeđati policajce, a prilikom privođenja pokušao je i udariti jednog policijskog službenika. S vrijeđanjem i omalovažavanjem policajaca 32-godišnjak je nastavio i u prostorijama policijske postaje, gdje je policijskom službeniku koji je prema njemu postupao uputio prijetnje smrću.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drskog ponašanja, protiv 32-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, dok se radi sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Puli. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter