Odbio 60 milijuna dolara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Claudius Lousien posjeduje 55 hektara zemlje na rajskom otoku St. Lucia, a ni primamljiva ponuda od 60 milijuna dolara ga nije ponukala da proda mjesto gdje se rodio.

Bez tekuce vode i struje, Claudius Lousien (70) je sretan covjek. Krevet mu je ležaljka na kojoj se jednom suncao bogati turist pokraj bazena luksuznog hotela.

Hrana mu je riba koju sam ulovi, a oko njega je samo netaknuta priroda i njegova drvena kucica. Zvuk valova koji se raspršuju o pješcanu obalu ga svakodnevno podsjecaju da ima sve što mu je potrebno u životu.

Skromni Claudius je, za razliku od vecine ljudi, bez razmišljanja odbio ponudu da proda svoju zemlju koja se nalazi na tropskom otoku St. Lucia. Odbijena cifra je iznosila basnoslovnih 60 milijuna americkih dolara.

70-godišnjak u životu nije posjetio lijecnika ili zubara, a pritom odaje dojam kao da je posjeduje životnu energiju tinejdžera.

"Ovo je prekrasno, mirno i ugodno mjesto." Kad ga je reporterka upitala zašto je odbio toliki novac, Claudius je jednostavno odgovorio: "Želim da me ovdje pokopaju".


Podijeli: Facebook Twiter