Odbijena žalba na troškove, Žeželj će kaznu odraditi na slobodi

Borislav Pilipović (M. MIJOŠEK)
Borislav Pilipović (M. MIJOŠEK)

Vrhovni sud je, odbacivši žalbu Đure Žeželja (32) iz Pule, potvrdio provostupanjsku presudu kojom je na Županijskom sudu u Puli osuđen na šest mjeseci zatvora zbog omogućavanja trošenja droge Dimitriju Kačini Giovanniniju (32) u rujnu 2014. godine, a koji je mjesec dana kasnije preminuo u pulskoj Općoj bolnici.

Žeželju je zatvorska kazna zamijenjena radom za opće dobro na slobodi, a na presudu se žalio zbog odluke o troškovima. Sada, kada je presuda pravomoćna, Žeželj mora platiti 33.610 kuna za razna vještačenja, troškove branitelja po službenoj dužnosti te paušalne troškove.

Dodao mu amfetamin

Đuro Žeželj osuđen je jer je 27. rujna 2014. godine između 23 i 24 sata na Puntiželi Dimitriju, koji je bio tetraplegičar u kolicima, radi konzumiranja dao papirnati smotuljak s neutvrđenom količinom amfetamina. Kada je htio staviti amfetamin u usta smotuljak mu je pao na pod, a Žeželj ga je podignuo i dodao Dimitriju pa ga je i konzumirao. Time je, utvrđeno je u sudskom postupku Đuro Žeželj počinio kazneno djelo omogućavanja trošenja droge.

Istom presudom koja je sada pravomoćna odbijena je optužba protiv 34-godišnjeg Miomira Kačine Giovanninija, brata pokojnog Dimitrija. Državno odvjetništvo je naime, pred sam kraj postupka odustalo od progona Miomira. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter