Odbijena Rockwoolova žalba na veću naknadu

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Rockwool Adriatic mora platiti Općini razliku u komunalnoj naknadi, koja za 11 mjeseci ove godine iznosi 3,5 milijuna kuna, obaviješteni su općinski vijećnici na sjednici održanoj u četvrtak. Obveza proizlazi iz odluke županijskog Upravnog odjela za lokalnu i regionalnu samoupravu koja je odbila Rockwoolovu žalbu na povećanje komunalne naknade od 1. siječnja ove godine.

Umjesto ukupnog iznosa od 477 tisuća kuna mjesečno, Rockwool je tijekom godine nastavio plaćati 159 tisuća kuna mjesečno, prema staroj cijeni komunalne naknade. Smatraju nepravednim što je Općina samo njih izdvojila u posebnu zonu i utrostručila im komunalnu naknadu dok je drugima zadržala istu ili je čak smanjila i zbog toga su se žalili. Budući da još nisu dobili rješenje iz Upravnog odijela, danas nam nisu mogli reći što će sljedeće poduzeti. Naplati li općina taj novac, to će znatno utjecati na ostvarenje ovogodišnjeg proračuna u koji se do kraja listopada slilo 5,3 milijuna kuna ili samo 36,44 posto od planiranih 14,5 milijuna kuna.

Vijeće je razmatralo prijedlog proračuna za 2014. godinu u visini od 12 milijuna kuna. Prvo čitanje proteklo je u opaskama i glasnom razmišljanju, što je zaključeno dogovorom da svi prijedlozi izmjena i dopuna trebaju biti dostavljani u pismenom obliku u roku od tjedan dana. (R. SELAN)

                       


Podijeli: Facebook Twiter