Odbijanje svakog oblika diskriminacije

Talijanska srednja škola "Dante Alighieri" u Puli (Arhiva/E. S.)
Talijanska srednja škola "Dante Alighieri" u Puli (Arhiva/E. S.)

U sastavu europskog projekta Comenius Talijanskoj srednjoj školi "Dante Alighieri" u Puli Agencija za mobilnost i programe EU-a dodijelila je financijska sredstva u visini od 22.500 eura za izvođenje multilateralnog projekta kojim se mlade želi potaknuti na borbu protiv ksenofobije i time na odbijanje svakog oblika diskriminacije.

Projekt, koji će se prvenstveno izvoditi na njemačkom jeziku i u kojem osim TSŠ-SMSI "Dante Alighieri" sudjeluju još dvije austrijske škole te po jedna iz Rumunjske, Češke i Poljske, traje od rujna 2012. do srpnja 2014. godine.

- U ove dvije godine svaka će škola biti domaćin susreta i organizirati predavanja i radionice sadržajno vezane za temu projekta. Učenici će istraživati i analizirati oblike ksenofobije u prošlosti i sadašnjosti, izrađivat će postere te poticati javnost na prihvaćanje i uvažavanje ljudi iz drugog podneblja. Poseban će se naglasak staviti na izradbu audio i videouradaka koji će biti postavljeni na mrežnim stanicama škola i tako dostupni javnosti. Učenici uključeni u projekt međusobno će kontaktirati i surađivati i izvan radionica u školama i to putem novih tehnologija. Voditelj projekta pri našoj školi je Vito Paoletić, profesor engleskog i njemačkog jezika. Rad na projektu će formalno započeti sljedeći tjedan, od 25. do 30. rujna, rekla je ravnateljica Debora Radolović.

Tada će "Dante Alighieri" kao prva škola domaćin ugostiti desetak profesora iz partnerskih škola u cilju detaljne izrade projekta i zadataka i izrade hodograma projektnih aktivnosti. (V.  B.)


Podijeli: Facebook Twiter