Odbačene prijave SIK-a za projekt "Pula-Non-Stop"

Gradonačelnik zadovoljan, Bulić bez komentara (Arhiva)
Gradonačelnik zadovoljan, Bulić bez komentara (Arhiva)

Općinsko državno odvjetništvo u Puli, nakon provedenih izvida i provjere navoda iz prijave koju je podnio predsjednik sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić protiv odgovornih osoba Grada Pule odbacilo je sve prijave.

Izvijestili su to iz pulskog ODO-a u svom priopćenju, navodeći da provedenim izvidima nije utvrđeno postojanje elemenata kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti. Slijedom toga, nastavljeno je u priopćenju, nije nađena osnova za daljnje državnoodvjetničko postupanje.

Bulić je, podsjetimo, prijave podnio za projekt "Pula-Non-Stop", izgradnju pulske obilaznice, imenovanje gradskih pročelnika i učešće Grada Pule u podmirivanju naknade za opterećivanje okoliša otpadom za odlagalište građevinskog otpada Valmarin.

- Ne želim komentirati odluke suda ili državnog odvjetništva. Ako su tako utvrdili, onda neka tako bude, izjavio je kratko Bulić, dodajući da je u ovoj državi, kao i obično sve u redu, pa je valjda tako i u ovim slučajevima.

Gradonačelnik Boris Miletić, kao čelnik gradske uprave u čiju zakonitost u poslovanju sumnja Bulić, rekao je pak da je "Pula treći najtransparentniji grad u Hrvatskoj po istraživanju Lotus koje godinama provodi Gong".

- Prema podacima Ministarstva financija jedan smo od najštedljivijih gradova, smanjili smo troškove administracije i učinkovito raspolažemo novcem građana. Stoga sam od prvog trena bio uvjeren da će nalaz nadležnih samo to potvrditi, što se danas i dogodilo, rekao je Miletić.

Inače, slučaj "Pula-Non-Stop" odnosi se na projekt Grada Pule organizacije određenih manifestacija koji je vrlo kratko "živio", a za koji je iz gradskog proračuna bilo potrošeno oko 700 tisuća kuna. Slučaj izgradnje obilaznice odnosi se na širenje njenog dijela u četverotračnu prometnicu za što je potrošeno gotovo 46 milijuna kuna.

Godinu kasnije od izgradnje utvrđeno je da asfalt na tom proširenom dijelu ne valja, no još nije zamijenjen. Slučaj oko Valmarina odnosi se pak na odluku Grada da će sufinancirati dug tvrtke Cesta d.o.o. prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pola-pola, a koji je iznosio 1,1 milijuna kuna. Što se tiče imenovanja gradskih pročelnika, Bulić je smatrao da su zaposleni protivno zakonima o javnim natječajima, što je sada odbačeno. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter