Odbačene optužbe protiv bubnjara AC/DC

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 Optužbe da je planirao ubojstvo dviju osoba iznesene protiv Phila Rudda, bubnjara mitske skupine hard rocka AC/DC, odbačene su u petak kada je novozelandsko pravosuđe priznalo da nema nikakvih dokaza da je glazbenik angažirao plaćenog ubojicu.

Pravosuđe je objavilo da optužbe protiv 60-godišnjeg bubnjara ne drže vodu, no Ruddu ostaje optužba za posjedovanje droge, objavljeno je u petak. Rudd je bio priveden u četvrtak, no nije se izjašnjavao o krivnji na kratkome ročištu na sudu u Taurangi, oko 200 kilometara jugoistočno od Aucklanda, već je bio pušten uz jamčevinu i ograničenje kretanja. Za naručivanje ubojstva, ako se optužbe dokažu, prema novozelandskom zakonu zapriječena je kazna do sedam godina zatvora. Ruddov odvjetnik rekao je da je njegovu klijentu nanesena "neprocjenjiva šteta" i ne isključuje da bi mogao zatražiti odštetu. Phil Rudd, rođen u Australiji, pridružio se legendarnoj skupini 1975., da bi iz nje istupio 1983., kada se posvađao sa suosnivačem Malcomom Youngom, pa se vratio 1994. AD/DC su 1973. u Australiji osnovala braća Malcolm i Angus Young.

Više od 200 milijuna nosača zvuka prodali su i proslavili se hitovima poput "Let There Be Rock", "Whole Lotta Rosie", "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", "Back in Black" i "Highway to Hell". Obožavatelji su u rujnu bili šokirani viješću da se 61-godišnji Malcolm Young povlači jer je obolio od demencije. AC/DC treba u prosincu objaviti album "Rock or Bust", prvi nakon 2008., na kojem je Malcolma Younga za gitarom zamijenio njegov nećak Stevie Young. Skupina je objavila da ne zna ništa o optužbama protiv bubnjara i tvrdi da to neće utjecati na turneju predviđenu za 2015., te će album ići u prodaju kako je i bilo planirano. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter