Odbacena žalba kapetana Dragana o izrucenju Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australski Federalni sud odbacio je u petak žalbu kojom je osumnjiceni ratni zlocinac Dragan Vasiljkovic, poznat i kao kapetan Dragan, želio sprijeciti svoje izrucenje Hrvatskoj, prenose australski mediji. Federalni sud je svojom odlukom podržao sudsku presudu iz studenoga prošle godine.

"Nije bilo ni jednog ocitog temelja koji bi ukazao na to da je prethodna odluka bila pogrešna", navodi se u presudi Federalnog suda, prenose mediji.

Bivši voda srpskih paravojnih snaga u Hrvatskoj Vasiljkovic (56), osumnjicen za ratne zlocine nad civilima, od 2006. pokušava pravnim sredstvima sprijeciti svoje izrucenje. Nakon najnovije odluke Vasiljkovic ima 28 dana za podnošenje žalbe Vrhovnom sudu.

Kapetan Dragan je australski državljanin kojeg je australska policija uhitila u sijecnju 2006., na temelju zahtjeva za izrucenje koji je podnijela Hrvatska.

U to je vrijeme živio u Australiji pod imenom Daniel Snedden. Vasiljkovic je optužen u Hrvatskoj za ratne zlocine pocinjene nad zarobljenim pripadnicima HV-a i Hrvatske policije u Kninu i Bruškoj u veljaci 1993. godine.


Podijeli: Facebook Twiter