Odbacena Hloverkina prijava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Eticko povjerenstvo HRT-a odbacilo je, neslužbeno saznajemo, sve stavke prijave što ju je protiv novinarke Ane Jelinic prošli tjedan podnijela glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzic, a vezano uz gostovanje politologa Darka Petricica u emisiji Dossier.hr, nakon kojega je Novak Srzic smijenila Jelinic. Sam sadržaj prijave Novak Srzic objavila je javno i prije negoli je prijavu podnijela Etickom povjerenstvu, cime je i sama prekršila Eticki kodeks.

U prijavi je Novak Srzic, medu ostalim, optužila kolegicu Jelinic da je izdala profesiju te prešutjela neke dijelove iz Petriciceve biografije cime je, tvrdi se, zavela svoje kolege koje su zatim zbog njene smjene sudjelovali u prosvjedu protiv cenzure na HTV-u. Prijava je, medutim, u cijelosti odbacena.

Istodobno je s HRT-a potvrdeno da je Artur Kosanovic, voditelj obracuna u HRT-ovom Odjelu financiranja, za kojeg se pisalo da je isplacivanjem fiktivnih honorara prevoditeljima oštetio HRT za oko milijun i pol kuna, dobio otkaz. To je potvrdio glasnogovornik HRT-a Janos Römer.

Koji su razlozi za otkaz, odnosno znaci li otkaz da je upravo Kosanovic kriv, ili jedan od krivaca za pronevjeru, nismo uspjeli saznati. Podsjetimo, zbog sumnje na kradu celništvo HRT-a je Odjelu za gospodarski kriminalitet Kriminalisticke policije poslalo svu dokumentaciju, a buduci da istraga još traje sve su informacije pod embargom.


Podijeli: Facebook Twiter