Odaziv u Istri od 33 % u Karojbi do 78% u Balama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sva su biracka mjesta u 8. izbornoj jedinici otvorena na vrijeme i izbori proticu u demokratskom ozracju. Odaziv do 16 sati je bio 48,39 posto. U cijeloj Hrvatskoj do 16 sati izašlo je 46,06  posto glasaca, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Odaziv u Puli je bio 48,76 posto. U Rijeci je odaziv bio 49,33 posto. Najbolji odaziv je bio u Balama s 78,09 posto, dok je odaziv u Karojbi koja ima 1.276 biraca bio najskromniji - 32,76 posto.

Do 16 sati, u Istri je više od 50 posto glasaca na birališta izašlo u (abecednim redom) Buzetu, Pazinu, Vodnjanu, Balama, Barbanu, Ližnjanu, Lupoglavu, Marcani, Svetvincentu i Višnjanu. Podataka za Porec na web stranicama DIP-a za sada nema.

Glasnogovornk DIP-a Hrvoje Sadaric rekao je da su na svim biralištima zabilježena tek "cetiri manja incidenta kada je došlo do ometanja birackih mjesta od ljudi koji su bili u alkoholiziranom stanju". No policija je brzo reagirala i nije se ometao tijek samih izbora, kazao je Sadaric.

Prema DIP-ovim podacima policija je u 10,20 sati morala intervenirati na biralištu u mjestu Cešljakovci u V. izbornoj jedinici, gdje su dva muškarca vrijedala predsjednicu izbornog povjerenstva jer je križ koji se nalazio u prostoriji bio pokriven, a nešto kasnije i u Cakovcu gdje je jedan muškarac glasno negodovao zbog sitnih slova na glasackom listicu.

Zbog uznemiravanja glasaca od strane vidno alkoholiziranih osoba policija je pozvana i na birališta u Puli i Stonu, no izgrednici su se u oba slucaja udaljili prije dolaska policije. (S.B.,Hina)


Podijeli: Facebook Twiter