Odavno je IDS krenuo s turističkim projektima

Daglas Koraca i Marinko Blažević (T. KOCIJANČIĆ)
Daglas Koraca i Marinko Blažević (T. KOCIJANČIĆ)

"Potrebu razvoja malih hotela, agroturizama, unutrašnjosti Istre i privatnog smještaja IDS je odavno prepoznao, koji je taj uspješan projekt i pokrenuo i svake se godine sve više razvija. Stoga nas čudi nedavna izjava Damira Kajina, koji je bio u našoj stranci, i koji tvrdi da Istri nedostaje upravo ono što je ta stranka promovirala od početka", kazao je na konferenciji za novinare kandidat za umaškog gradonačelnika IDS-a Daglas Koraca.

Veli da su u svom programu predvidjeli niz mjera za poticanje i razvoj gospodarstva, međutim da ne treba obezvrijediti važnost velikih poduzetnika, koji zapošljavaju velik broj radnika, indirektno vežu za sebe stotine obrtnika i poduzetnika i koji u gradski proračun uplaćuju godišnje milijune kuna.

- Moramo razvijati sinergiju između velikih turističkih kompleksa s jedne i onih malih s druge strane da bi se ponuda nadopunjavala. Lako je kritizirati da vlasnici hotelskih kompanija izvlače dobit iz države, međutim treba se usredotočiti na stvaranje preduvjeta da se ta dobit reinvestira u turističke kapacitete u Istri, ubrzanje birokratske procedure i smanjenje komunalnih davanja za one investicije koje otvaraju radna mjesta, rekao je Koraca.

Umaški IDS prije puno je godina krenuo s ulaganjima u sportsku infrastrukturu i zbog toga, navodi Koraca, velik broj klubova dolazi na pripreme u Umag, a igraju se i utakmice reprezentacija. Nastavit će se izgradnja sportskog centra u Stella Marisu, koji će osim u turističke svrhe, biti namijenjen poboljšanju kvalitete društvenog standarda građana.

- Ne treba nam tu dolaziti Kajin s propalim ministrom turizma iz Poreča i otkrivati toplu vodu. Odavno je IDS krenuo s projektima produženja turističke sezone. Još smo 2007. izgradili 2,3 milijuna kuna vrijedan nogometni teren s umjetnom travom, što je rezultiralo dodatnim noćenjima u zimskim mjesecima. Istraturist je ovo novo igralište mogao izgraditi još prije pet godina, pa je Umag već sada mogao biti centar nogometnih zbivanja za našu i susjedne države, kazao je predsjednik umaškog IDS-a Marinko Blažević. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter