Odana pocast palim borcima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Polaganjem vijenaca i minutom šutnje clanovi vodnjanske i rovinjske Udruge antifašistickih boraca na spomeniku kraj Vodnjanske ceste u subotu su odali pocast jedanaestorici rovinjskih i talijanskih boraca koje su 13. rujna 1943. godine na istom mjestu ubili nacifašisti.

Predsjednik vodnjanskih antifašista Bruno Marušic rekao je da antifašizam živi i danas kod mnogih mladih, usprkos tome što se u školskim udžbenicima velicaju ustaški ideali. Rovinjski su se antifašisti zahvalili Gradu Vodnjanu na ocuvanju ovog spomenika, koji je bio srušen i obnovljen.

Komemoraciji je prisustvovao i predsjednik županijskog Saveza antifašistickih boraca Tomislav Ravnic koji je naglasio da se na pobjedi antifašisticke borbe izgradio današnji demokratski poredak.

- Grad Vodnjan posvecuje veliku pažnju svojim spomenicima, pazi ih i održava. Posvecuje pažnju i Udruzi antifašistickih boraca kojoj je prošlog mjeseca dodijeljena nagrada za veliku aktivnost kroz dugi niz godina, rekao je predsjednik vodnjanskog Gradskog vijeca Corrado Ghiraldo.


Podijeli: Facebook Twiter