Odabrani sretnici za najam dva POS stana

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) odabrala je "pobjednike" nedavnog javnog poziva za najam POS-stanova u Puli koji su imali najviše sreće te su uspjeli po vrlo povoljnoj cijeni unajmiti jedan od dva stana u Divkovićevoj ulici. Radi se naime o dva stana za koji je interes tijekom razgledavanja pokazalo na stotinu Puljana.

Bez objave liste

Međutim, Agencija nije našla za shodno o tome obavijestiti ostale kandidate ili ih barem o tome izvijestiti na svojim službenim stranicama, pa su svi ostali, koji su se također javili, valjda trebali gatati je li agencija već donijela svoju odluku, hoće li je tek donijeti i na kojem je mjestu završila ponuda koju su predali.

Pokušali smo doznati u Agenciji kada će objaviti konačnu listu odnosno poredak odabira, na što nam je službenica odgovorila da to neće učiniti, a oni koji su stanove dobili u najam, o tome su već obaviješteni i već su primili uplatnice. Druge kandidate kaže, nisu obavještavali, a nemaju praksu javno objavljivati imena kandidata koji su dobili.

Ako ne zbog ičeg drugog, onda pristojnosti radi, APN je mogao obavijestiti pulske kandidate da je odabir završen i da se sve ostale ponude koje nisu prošle, sada nalaze na "listi čekanja". Nitko nije očekivao da ih se zove ponaosob, no o tome su ukratko mogli napisati informaciju na svojim internetskim stranicama.

Pomama za najmom POS-a

Podsjetimo kako je za najam svega dva stana zavladala prava pomama pa su neki čak pohrlili do Zagreba i noćili pred uredima Agencije kako bi što prije predali ponude. Je li u ovom slučaju doista vrijedila fraza "tko prvi njegova djevojka "teško je spekulirati s obzirom da nigdje nije navedeno koliko se ljudi javilo i tko je zapravo najbrže predao ponudu. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter