Odabrani najbolji književnici, novinari i glumci

Igrokaz "Želim se igrati" učenika 3. razreda OŠ Kaštanjer (Manuel ANGELINI)
Igrokaz "Želim se igrati" učenika 3. razreda OŠ Kaštanjer (Manuel ANGELINI)

U Domu hrvatskih branitelja u srijedu je održano gradsko natjecanje LiDraNo, gdje su učenici osnovnih i srednjih škola pokazali svoj talent u literarnom, novinarskom i dramskom stvaralaštvu.

Novinarski radovi

U kategoriji literarnih radova, od osnovnoškolaca na županijsku razinu idu radovi: "Svojeglave cipelice" učenice Matee Kegelj iz trećeg razreda OŠ Centar, "Moj zavičaj", učenice Anje Pletikos 7. razred OŠ Krnica, "Zar nije ljepše", Julije Gerenčir iz 7. razreda OŠ Veruda, "Put do sreće" Filipe Stanojević iz 6. razreda OŠ Centar te "Pozdrav iz budućnosti" Karle Duplić, učenice šestog razreda OŠ Veli Vrh.

Kod srednjoškolaca, prolaz za županijsku smotru LiDraNo izborili su Donatela Macan iz 3. razreda pulske Gimnazije s uratkom "Sutra", Antonela Miličević s radom "Sanjam", maturantica iz pulske Ekonomske škole, te njezina školska kolegica i vršnjakinja Tina Perić, s uratkom "Ona".

Od novinarskih radova, na županijsko natjecanje prolaze radovi "Shazam" Sare Kutić iz 5. razreda OŠ Vidikovac i "PhotoMath" Leonore Krajina iz 7. razreda iste škole.

U kategoriji dramsko-scenskih radova puno su brojniji bili osnovci u odnosu na srednjoškolce. Kod srednjoškolaca za dramsko-scenski uradak dalje ide igrokaz "Mali štediša" prema tekstu Slavice Lončarić koji su pripremili maturanti Ekonomske škole Pula pod mentorstvom Vesne Ivić, a za kazivanje poezije za županijsku se smotru plasirao Patrik Bolković iz drugog razreda pulske Gimnazije za recitaciju "Zemlja i ja". Njemu je mentorica bila profesorica Meri Šimunov.

Kazivanje poezije

U kazivanju poezije kod osnovnoškolaca, najbolji su bili četvrtaši iz OŠ Vidikovac Matija Peharec i Bruno Pendić (mentorica Bojana Manzin), koji su recitirali pjesme "Zima" i "Pastir Jožić", te Hana Udovičić, učenica 5. razreda OŠ Stoja pod mentorstvom prof. Lane Ivanović za recitaciju pjesme Ratka Zvrka "Kad su laste odlazile".

Najbolji su dramsko-scenski nastupi bili oni učenika trećeg razreda OŠ Kaštanjer pod mentorstvom učiteljice Vere Šebelić "Želim se igrati" te "Mačje prijateljstvo", također trećaša iz iste škole, ali pod mentorstvom učiteljice Eržebet Kvaranta. Županijsku su razinu izborili i učenici iz trećeg i četvrtog razreda OŠ Centar za igrokaz "Pepeljuga", koje je pripremila učiteljica Sandra Kegelj.

Organizator općinskog LiDraNa, kao i onoga županijskog, je pulska OŠ Kaštanjer, koja je pripremila i prigodan kulturno-umjetnički program. Povjerenstvo za dramsko-scenske radove djelovao je u sastavu profesorica hrvatskog jezika Nataša Ilić-Agatić, Aleksandar Bančić, voditelj Dramskog studija INK-a, te glumci i autori Teatra Naranča Luka Juričić i Franjo Tončinić. Komisija za novinarske radove djelovala je u sastavu Lara Bagar, novinarka našeg lista, Jelena Vitasović s Tv Istre i profesor hrvatskog Jasenko Zekić, a za novinarske radove profesorica hrvatskog Evelina Majcan Lenić, profesorica i književnica Slavica Lončarić, knjižničarka Sanja Triska Škrinjar i niže potpisana novinarka. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter