Od Višnjana do Kanfanara padaju rekordi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Presretac PU istarske u petak je oko 18.50 sati na Istarskom ipsilonu na dionici Višnjan-Kanfanar snimio automobil koji se kretao brzinom znatno vecom od dopuštene, odnosno cak 234 kilometara na sat. Sportskim automobilom Chevrolet Corvettom austrijskih registracijskih oznaka upravljao je 53-godišnji državljanin Austrije.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama Austrijancu je izdan prekršajni nalog s novcanom kaznom od tri tisuce kuna, a izrecena mu je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozacke dozvole na podrucju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Dionica autoceste na kojoj je zaustavljen Austrijanac ocito je omiljen poligon za sportske jurilice. Naime, na istoj je dionici krajem srpnja zaustavljen automobil Porsche Carrera 4S, takoder austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Austrije.

Porsche je bio neznatno sporiji od Corvette, jurio je 233 kilometara na sat. Vozac je takoder kažnjen s tri tisuce kuna i zabranom od godine dana. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter