Od vikenda nova regulacija prometa na ulazu u Pulu

Prometna regulacija tijekom izgradnje kružnog toka
Prometna regulacija tijekom izgradnje kružnog toka

U petak u 10 sati službeno počinje gradnja kružnog toka promjera 75 metara na ulazu u Pulu u Šijani, kada će zajednica izvođača Cesta-Viadukt-GP Krk preuzeti gradilište. Stoga će za vikend startati i nova regulacija prometa koja će trajati do okončanja radova, a prema kojoj će kompletno područje biti zatvoreno za promet.

To znači da će od ponedjeljka ujutro policija sva vozila koja ulaze u Pulu preko Stancije Peličeti preusmjeriti na novu pulsku obilaznicu Stancija Peličeti - Pomer, s ulazima u grad preko Dukićeve ulice (Monte Šerpo) te Šišanske, Medulinske i Premanturske ceste te u smjeru centra grada Valturskom, Santorijevom i Mutilskom ulicom te Ulicom Marsovo polje.

Iako prometna regulacija koja će trajati tijekom radova dozvoljava dvosmjerno prometovanje od Stancije Peličeti do Ulice Valica (skretanje za Mercator), policija će od ponedjeljka preusmjeriti promet na novu obilaznicu, jer će prvog tjedna izgradnje kružnog toka Elektroistra u ulicama Valica i Labinskoj preusmjeravati elektronaponsku mrežu na ovom području te će prometovanje ovim ulicama biti otežano.

Kada Elektroistra dovrši radove vozači će moći koristiti i dvosmjernu Dukićevu ulicu (od Zena do stanice za tehnički pregled) odakle će moći skrenuti desno na Šijansku cestu prema Mercatoru i Stanciji Peličeti.

Obilaznica će biti otvorena do gospodarskog ulaza u Brione, a vozilima koja s obilaznice skreću u grad okretište će biti rotor na križanju s Valturskom ulicom. Ulica 43. istarske divizije bit će otvorena do skretanja u Ulicu Jurja Žakna (Kaufland-Plodine), odakle će se moći prometovati Valturskom ulicom.

Dio obilaznice iz smjera Velog Vrha bit će otvoren do križanja s Labinskom ulicom, a iz smjera Velog Vrha moći će se obilaznicom te na rotoru u Industrijsku zonu, Vitasovićevu ulicu, prema Monte Giru i(li) Kauflandu te dalje prema gradu, a jednako tako i preko odvojka nasuprot Labinskoj cesti kojim će se spojiti Mutvoranska ulica s obilaznicom.

Da bi se poboljšala protočnost pulskog prometa do kraja ovog mjeseca najavljeno je otvaranje za promet dijela rive, do raskrižja s Ulicom sv. Ivana (semafora). (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter