Od vikenda Cinemaniac i animirani filmovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec tradicionalni popratni program 56. festivala igranog filma u Puli, izložba Cinemaniac koja ce u nedjelju biti otvorena u MMC-u Luka predstavljena je na konferenciji za novinare, gdje je bilo govora i o drugim popratnim programima.

Kako je rekla kustosica Cinemaniaca Branka Bencic, ovogodišnja je tema "Arhitektura i film, subjektivni prostori", a izlagat ce cetiri umjetnika Jonas Dahleberg, Ra di Martino, Ursula Mayer i Damir Ocko. Otvorenje ce biti u nedjelju u 20 sati.

Producentica festivala Tanja Milicic podsjetila je na popratne programe, isticuci da je radionica Pulska filmska tvornica privedena kraju te da ce se uskoro moci vidjeti rezultati u njoj ostvareni.

Podsjetila je i na posebno bogat popratni program posvecen najmladima.Pustolovni laboratorij profesora Baltazara na rasporedu je u Gradskoj knjižnici i citaonici, zapoceo je 13. i traje do 25. srpnja. Teorijski dio laboratorija obuhvaca upoznavanje s osnovama filma i filmske umjetnosti, a prakticki sve faze kreiranja filma: od razvoja ideje i scenarija preko izrade scenografije i prikupljanja rekvizita pa sve do samog snimanja i montaže. Naglasila je da ce do kraja iduceg tjedna biti zgotovljeni ti djecji uradci.

Matineje za djecu prikazivat ce se u Velikoj dvorani INK-a od ponedjeljka 20. do subote 25. srpnja.

Crtici ce se prikazivati i na Portarati. U subotu u 22.15 sati nakon tradicionalnog vatrometa u povodu otvorenja Festivala na rasporedu je "Cudesni svijet Animafesta", serija simpaticnih kratkih crtica za djecu i odrasle jednog od najznacajnijih svjetskih festivala animiranog filma - Animafesta.

U srijedu, 22. srpnja, u 21 sat na rasporedu su "Price iz davnine", niz nagradivanih animiranih filmova prema djelima Ivane Brlic-Mažuranic u adaptaciji medunarodne ekipe animatora, glumaca, glazbenika, ilustratora i programera.

Glasnogovornik festivala Hrvoje Pukšec kazao je da je do današnjeg dana prodaja karata za pulski filmski festival 150 posto veca negoli prošle godine. Naglasio je da su karte i dalje u prodaji.


Podijeli: Facebook Twiter