Od utorka skuplji benzin, jeftiniji dizel?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozace bi u utorak moglo docekati novo poskupljenje benzina, i to za oko pet lipa po litri, dok bi dizelska goriva mogla pojeftiniti za desetak lipa, neslužbene su procjene nekih strucnjaka na temelju posljednjih podataka o kretanju cijena derivata na mediteranskom tržištu.

Iako za tocne promjene cijena treba pricekati ponedjeljak, 16. travnja, kada ce i Ministarstvo gospodarstva objaviti najviše razine cijena naftnih derivata, ne bude li pocetkom iduceg tjedna vecih korekcija kotacija na mediteranskom tržištu, cijene benzina od utorka bi ponovno na hrvatskom tržištu mogle nešto porasti.

Tako bi maksimalna cijena, koju utvrduje Ministarstvo gospodarstva, kod najprodavanijeg benzina, eurosupera 95 od utorka mogla na 11,34 kune, dok bi eurosuper od 98 oktana, kojemu je sada najviša cijena 11,67 kuna, mogao ici iznad 11,7, a eurosuper 100 bi se sa sadašnje maksimalne cijene od 11,93 kune sasvim približio 12 kuna.

Dio naftnih kompanija u zadnje dvije korekcije nije išao s maksimalnim cijenama benzina, pa tako primjerice Ina, ali i još neke kompanije na svojim benzinskim postajama imaju cijenu eurosupera 95 od 10,19 kuna, što je 10 lipa manje od maksimalne.


Podijeli: Facebook Twiter