Od utorka se vozi novoizgrađenom dionicom obilaznice

Promocija Xtreme sport festa na Fontani (arhiva/G. ČALIĆ ŠVERKO)
Promocija Xtreme sport festa na Fontani (arhiva/G. ČALIĆ ŠVERKO)

Od utorka u jutarnjim satima promet će se na dijelu obilaznice, odnosno Ceste prekomorskih brigada, od bivšeg skretanja za Valmade pa sve do Medulinske ceste, preusmjeriti na novoizgrađenu dionicu, dok će se stara dionica ceste započeti rekonstruirati. Tim su povodom radove danas obišli predstavnici Grada Pule na čelu s gradonačelnikom Borisom Miletićem.

Glavna gradska prometnica

Dakle, od sutra će se dijelom voziti po novom dijelu obilaznice. No, istovremeno će se omogućiti priključak vozila iz Šišanske ceste na obilaznicu uz obavezan smjer desno (prema Velom Vrhu) te će se fizički zatvoriti dosadašnji privremeni proboj iz Ulice Valmade na obilaznicu (kod novog trgovačkog centra).

- Danas smo obišli radove na ovom, mogao bih reći, jednom od najvažnijih infrastrukturnih razvojnih projekata Grada Pule kojim će se osigurati veća protočnost i sigurnost u prometu posebno izraženo u ljetnoj sezoni kada je promet najintenzivniji. Jer upravo danas, nakon noćašnje promjene vremena, kada se velike kolone vozila kreću upravo obilaznicom možemo se uvjeriti kolike su stvarne potrebe za proširenjem ove sada glavne gradske prometnice, koja već odavno nije obilaznica. Zaobilaznica je ipak negdje dalje. Danas se pokazuje i da smo donijeli ispravnu odluku kada smo krenuli u proširenje ove prometnice, rekao je gradonačelnik Miletić te zahvalio radnicima poduzeća Cesta d.o.o. koji su dobili posao izvođenja radova na javnom natječaju te poštuju ugovorenu dinamiku radova bez obzira na ekstremne vremenske prilike. Kako je pojasnio, unatoč visokim temperaturama, radnici su samo jedan dan obustavili radove kada su doista bili nemogući vremenski uvjeti.

Gradonačelnik je nadalje pojasnio da od sutra radovi započinju na postojećoj trasi obilaznice, dok će se promet prebaciti na novoizgrađeni dio, a nastavit će se i oni na budućem rotoru prema Ulici Rimske centurijacije.

- Ovaj spoj sa Šišanskom cestom trebao bi biti gotov u drugoj polovici rujna mjeseca, ali će se tada radovi prebaciti na onaj veći rotor koji će se graditi na spoju s Medulinskom cestom. Vjerujem da ćemo do konca godine imati izgrađen cijeli ovaj dio prometnice s dva pripadajuća kružna toka. Kod planiranja ovih radova vodili smo računa o njihovom utjecaju na turističku sezonu i na promet po ovom važnom gradskom prometnom pravcu i mislim da smo pronašli optimalni model fazne izrade koji ne utječe previše na promet. Kada budemo radili rotor na Medulinskoj to će također zahtijevati određenu posebnu regulaciju prometa. Imamo i za to nekoliko opcija i vjerujem da ćemo dobro odabrati, ustvrdio je gradonačelnik Miletić. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter