Od utorka nova emisija Juliana Assangea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utemeljitelj Wikileaksa Julian Assange od utorka ce voditi vlastitu televizijsku emisiju na mreži Russia today. Popis gostiju još je tajan, ali ce prvi intervju biti kontroverzan, objavila je ta televizija na engleskom jeziku koju financira Kremlj.

Assange je u Engleskoj u kucnom pritvoru gdje je snimio svoj talk-show "The World Tomorrow" i bori se protiv izrucenja Švedskoj u kojoj ga traže radi ispitivanja zbog navodnog seksualnog nasilja.

"Ne želimo smanjiti napetost otkrivanjem imena prvoga gosta i nimalo ne sumnjam da ce baš taj gost i taj intervju dovesti do zahtjeva za naše gašenje", rekla je glavna urednica RT-a Margarita Simonjan.

Assange je priopcio da ce razgovarati s ljudima "koji inace ne bi dobili priliku da govore na televiziji. Treba reci da vecinu onoga što su meni rekli oni ne bi mogli reci na najvecim televizijskim mrežama".

Kriticari televiziju RT smatraju velikim pokušajem Kremlja da popravi imidž. Mogucnost gledanja RT-a ima oko 430 milijuna ljudi, a postoji i online stream. (H)


Podijeli: Facebook Twiter