Od utorka besplatno na kontrolni tehnički za mopede i motocikle


Od utorka, 29. ožujka, do subote 2. travnja, u organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama u cijeloj Hrvatskoj odvijat će se preventivno-sigurnosna akcija kontrole tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti motocikala 2016."

Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala I mopeda te svih ostalih vozila L kategorije. Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter. Temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Ujedno, namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu.

Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć, stručno će im osoblje stanica za tehnički pregled ukazivati na značaj održavanja vozila.

Pregled vozila obavlja se BESPLATNO za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi da li je vozilo tehnički ispravno.

Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

U spomenutom razdoblju policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u redovnim stanicama za tehnički pregled vozila. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter