Od travnja novi režim parkinga u starom Labinu

Od travnja će na Šetalište San Marco vozilima samo stanari (I. RADIĆ)
Od travnja će na Šetalište San Marco vozilima samo stanari (I. RADIĆ)

U travnju će zaživjeti novi sustav regulacije parkinga u labinskoj starogradskoj jezgri, doznajemo od resornog pročelnika lokalne samouprave Donalda Blaškovića. Krajem prošle godine na ulasku na Šetalište San Marco postavljen je podizni stupić umjesto rampe koju su vandali pod okriljem noći višekratno uništavali.

S mjesnim odborom, pojačanim predstavnicima građana, idućeg petka utanačit će se pravilnik korištenja. Promjene se prvenstveno odnose na strožu kontrolu upotrebe magnetskih kartica.

Blašković očekuje da će za ukupno 130 mjesta na parkiralištu kraj šetališta i ispod Fortice, od kojih je samo polovica označena, biti podijeljeno 250 kartica. Dobit će ih stanari, korisnici poslovnih prostora, vlasnici apartmana i interventne službe. Domaćinstva s dva automobila mogu dobiti dvije kartice.

Korisnici će platiti po 187 kuna troškove izrade kartica i godišnjeg održavanja. Bit će im podijeljene i nove naljepnice za vozila. Gradu je postavljanje novog sustava - stupića sa svjetlećom signalizacijom (mali semafor) i daljinskom kontrolom platio 70 tisuća kuna. (I. RADIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter