Od sutra svjetski top filmovi na Kaštelu

Tanja Miličić, Gordana Restović i Gracijano Kešac
Tanja Miličić, Gordana Restović i Gracijano Kešac

Na jednoj od ljepših filmskih lokacija pod zvjezdanim nebom, prvi put skoro mjesec dana nakon završetka Pulskog filmskog festivala, a kao njegov sastavni programski dio, sutra na intimističkom pulskom Kaštelu počinje "P.S. Pula", program koji u sedam projekcijskih večeri, zaključno s idućim petkom, 28. kolovoza, uključuje projekcije 13 recentnih svjetskih ostvarenja (dvije po večeri), od kojih je čak 11 realizirano ove godine.

Gospodin Holmes

Uz cijenu ulaznica od 20 kuna po filmu, program sutra u 21 sat otvara kriminalistička drama "Gospodin Holmes" s velikim Ianom McKellenom u glavnoj ulozi te u 23 sata glazbena komedija "Rock kraljica" s jedinstvenom Meryl Streep u glavnoj ulozi. U slučaju kiše, projekcije se nastavljaju u kinu Valli.

- Filmovi u prvom terminu u 21 sat briljirali su na nezavisnim festivalima, dok je drugi termin u 23 sat pripao filmovima koji su briljirali na komercijalnijim svjetskim festivalima, kazala je jučer novinarima na Kaštelu Tanja Miličić, članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala. U klasične blockbustere spada avanturistički SF "Fantastična četvorka", akcijska priča o Marvelovom timu superjunaka (preksutra, nedjelja u 22.40 sati), dok je Miličić posebno izdvojila "Kaos u glavi" (utorak u 23.15 sati).

U ponedjeljak se vrti samo jedan film, "Gospodin Turner", drama o velikom britanskom slikaru slavnog redatelja Mikea Leigha, a zbog trajanja od 144 minuta. I zadnje projekcijske večeri idućeg petka oba će filma sigurno privući puno filmofila, prvi "Nerazuman čovjek" Woodyja Allena s Emmom Stone i Joaquinom Phoenixom u glavnim ulogama, a zatim glazbena komedija "Mi smo vaši prijatelji" sa Zacom Efronom, koji gumi mladog i ambicioznog DJ-a koji čini sve kako bi uspio u losangeleskim vodama elektronske glazbe.

Vrijedni naslovi

Najavljujući žanrovski raznovrsne i široj publici atraktivne europske i svjetske umjetničke vrijedne filmske naslove, ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović kazala je: "Vjerujem da će se publici svidjeti raznovrsnost uvrštenih naslova, kao i podatak da su ulaznice povoljnije od redovite kinoulaznice za 25 posto".

Ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac iskazao je zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom s Pulskim filmskim festivalom, rekavši i da mu je izuzetno drago što su filmske projekcije na Kaštelu postale sastavni dio pulskog ljeta.

Sve, dakle, ostaje isto, po dobroj staroj filmofilskoj recepturi, jedino se promijenio datum, a sve u želji da, kako poručuju organizatori, Pula "diše" festival i "živi" film i nakon podjele nagrada u Areni te da Pulski filmski festival djeluje tijekom cijele godine. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter