Od sutra sve telekom pretplate poskupljuju za 10 kuna


I u Puli su danas, kao uostalom i diljem Hrvatske, zabilježene nesnošljive gužve unutar i ispred telekom centara. Točnije u trgovinama Tele2 i Hrvatskog Telekoma. Razlog je tome što je danas posljednji dan kada se može raskinuti pretplatničke ugovore bez plaćanja penala.

Mnogi su htjeli uz raskid ponovno produžiti ugovor kako bi ponovno dobili subvenciju pri kupnji mobitela. No, dobri mobiteli s velikim popustima su planuli još prije tjedan-dva.

Velik je broj građana zatražio prelazak s pretplata na bonove kako bi ubuduće mogli na taj način ostvariti uštede.

Iako je uobičajeno da telekomi sele brojeve na bonove tek prvog dana u mjesecu, u HT-u su to počeli raditi još jučer kako bi do večeras mogli izvršiti sve podnijete zahtjeve, a koji su stigli u neuobičajeno velikom broju. I ovog puta se pokazalo da su najbolje prošli oni koji su među prvima iskoristili danu mogućnost.

Oni koji su čekali posljednji trenutak i to učinili danas osim nesnošljivih gužvi i višesatnog čekanja u redu dobili su one najlošije mobitele. Dakako, tijekom srpnja očekuje se normalizacija isporuke pa će, oni koji danas nisu produžili, to moći učiniti nerednih dana.

Pretplatnici VIPneta imaju mogućnost raskida ugovora bez penala do 10. srpnja. Korisnici mobilnih usluga na bonove imaju priliku narednih nekoliko dana kupiti bonove prije poskupljenja. Za 10 posto poskupljuju 12. srpnja, osim onih HT-a koji poskupljuju 10. srpnja. Od sutra sve pretplate poskupljuju za 10 kuna. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter