Od sutra rasprava o Istarskoj kulturnoj strategiji


Intenzivna izrada nove Istarske kulturne strategije za razdoblje od 2014. do 2020. godine nastavlja se nakon prvog kruga konzultacija s kulturnim vijećima Istarske županije, i to s organizacijom okruglih stolova diljem Istre. Prema najavi, na okruglim stolovima u Labinu, Pazinu, Poreču, Puli, Rovinju i Umagu bit će predstavljen Nacrt prioriteta kulturnog razvitka Istarske županije - Regione Istriane za razdoblje od 2014. do 2020., a koji je objavljen i na internetskim stranicama Istarske županije – Regione Istriana

http://www.istra-istria.hr/index.php?id=3939.

Prvi na redu je okrugli stol u Labinu koji će se održati u ponedjeljak u 13 sati u Gradskoj knjižnici, slijedi istoga dana u 19 sati okrugli stol u Pazinu u Spomen domu. U utorak, 13. svibnja, u 12 sati okrugli stol na temu IKS-a bit će održan u Pučkom otvorenom učilištu u Poreču, dok će u srijedu, 14. svibnja, biti održana dva okrugla stola u Puli - prvi u 13 sati u Gradskoj vijećnici, a drugi u 18 sati u Dnevnom boravku Rojca.

U četvrtak će u podne okrugli stol biti održan u rovinjskom MMC-u, dok će zadnji okrugli stol biti održan u petak, 16. svibnja, u podne u Gradskoj vijećnici u Umagu.

U svibnju je na programu novi krug konzultacija s kulturnim vijećima nakon čega će se pristupiti izradi teksta drugog nacrta IKS-a 2. Održavanje sjednice Vijeća za kulturu Istarske županije i usvajanje teksta konačnog nacrta IKS-a planirani su za sredinu svibnja, a početkom lipnja u planu je i objava teksta u tiskanom i elektronskom izdanju. (B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter