Od sutra otvoren drugi vodeni park u Istri

Vodeni park Aquacolors Poreč
Vodeni park Aquacolors Poreč

Danas se službeno za novinare i predstavnike iz političkog, gospodarskog te javnog života otvara drugi vodeni park u Istri - Aquacolors u Poreču. Za posjetitelje ova će vodena atrakcija biti otvorena od subote. Novi vodeni park nalazi se dva kilometra južno od Poreča, pored Zelene Lagune, uz cestu koja iz Poreča vodi prema Funtani i Vrsaru. Riječ je o stopostotnoj stranoj investiciji vrijednoj gotovo 200 milijuna kuna koja je započeta 2012. godine.

Investitori su prve sezone zaposlili 120 mladih sezonaca isključivo iz okolice Poreča i Pazina, a očekuje se između 3,5 i pet tisuća posjetitelja dnevno. U Aquacolorsu je uređeno 17 raznovrsnih atrakcija koje su podijeljene na četiri vrste - zabavu, adrenalin, relaks i za djecu, a razlikovat će se po svjetlosnim efektima.

Postavljeni su kilometri akvagana, od kojih je Magicone najveći i jedan od najposebnijih u Europi, s prolaznom rampom visine dvadesetak metara i širinom od 28 metara u najširem dijelu.

Samo čelik za njegovu konstrukciju teži 58 tona. Posebna je i zona za opuštanje koja se nalazi na južnom dijelu  akvaparka pored tzv. Lijene rijeke široke tri metra, koja 500 metara vijuga akvaparkom.

Uz nju je uređen veliki bazen s umjetnim valovima od 2.700 kvadrata. U tom dijelu akvaparka izgrađena su i dva igrališta za odbojku na pijesku, te su montirane razne atrakcije, poput rodeo bika, ringa za boks, surf simulatora, vodenog nogometa, trampolina i drugih.

Tobogani Looping Rocket, Multislide, Free Fall i ostali dugački su od 100 do 200 metara, a polovica njih koristit će se uz pomoć gumenih čamaca, a polovica samostalno, u tzv. u body slideu. Izrađen je i dječji bazen, a gostima će biti na raspolaganju veliki ugostiteljski objekt brze prehrane s natkrivenom terasom, pizzeria, kavana, slastičarnica, prodavaonica na 280 četvornih metara, 1.000 ležaljki, 800 suncobrana, 3.000 ormarića za garderobu te soba za prvu pomoć. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter