Od sutra bavarske užance u Istri

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Od sutra pa čitav sljedeći tjedan, do subote, 26. rujna, na tarskom poluotoku Lanterna održava se 3. Oktoberfest by Valamar. Iz ureda za marketing porečke tvrtke kažu da je manifestacija još jedna potvrda zašto je Istra odličan izbor za odmor u rujnu i zbog čega je Lanterna nezaobilazna istarska postaja.

"U Istri se, osim uživanja u svjetski poznatoj gastronomiji, bogatoj vegetaciji i povijesnim znamenitostima, nudi i mnoštvo događaja koji na jedinstven način spajaju kulturu, zabavu i glazbu, poput ove manifestacije", veli Nives Matić iz Valamara. Prvog dana, u petak šator se otvara u 17.30 i zabava traje do jedan sat po ponoći. Ostale dane od 18.30 sati posjetitelji će moći uživati u tradicionalnim bavarskim specijalitetima, bijelim kobasicama sa slatkim senfom, svinjskim koljenicama s knedlama od krumpira, pečenom odojku s crvenim slatkim kupusom te mnogim drugim specijalitetima, kao i odličnom pivu u kriglama od litre, tipičnima za Oktoberfest.

Okupljene će zabavljati poznati izvođači bavarske glazbe Steirersound, Die Lauser, Aufleb´n te Ilztal Granaten. Ulaz na manifestaciju je slobodan. Valamar je osigurao i besplatan prijevoz - s Autobusnog kolodvora u Poreču prvi polazak je u 18.10 pa svakih sat vremena do 1.10, a povratak iz Lanterne od 18.30 do 1.30, svakih sat vremena. U blizini šatora je i besplatni čuvani parking. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter