Od subote vrhunski filmovi na Kaštelu

U subotu program otvara triler Paula Verhoevena "Elle" s Isabelle Huppert u glavnoj ulozi
U subotu program otvara triler Paula Verhoevena "Elle" s Isabelle Huppert u glavnoj ulozi

Sedmodnevni program filmskih večeri na Kaštelu "P.S. Pula" počinje ove subote, 6. kolovoza, u 21 sat projekcijom trilera Paula Verhoevena "Elle" s Isabelle Huppert u glavnoj ulozi (Verhoeven je najpoznatiji po režiji kutlnih "Sirovih strasti", "Robocopa" i "Potpunog opoziva". Odmah nakon te projekcije, u 23 sata slijedi projekcija dobitnika Srebrnog medvjeda, specijalne nagrade žirija na Berlinskom filmskom festivalu - filma Danisa Tanovićeva "Smrt u Sarajevu".

Svake su večeri na rasporedu dva filmska naslova, cijena ulaznice po projekciji iznosi 15 kuna, ulaznice su dostupne na mrežnoj stranici kinovalli.net, a prodavat će i prije svake projekcije na Kaštelu od 19 sati.

Članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala Tanja Miličić posebno je izdvojila filmove "Elle" Paula Verhoevena, "Sve će biti u redu" Wima Wendersa, "Anomalisu" Charliea Kaufmana, "Rasprskavanje" Luca Gaudagnina, Tanovićevu "Smrt u Sarajevu", ali i brojne glumačke zvijezde koji se pojavljuju gotovo u svim filmovima - Isabelle Huppert, Tilda Swinton, Raplh Fiennes. Matt Damon, Naomi Watts, Maggie Smiths…

- Riječ je o vrhunskim filmskim naslovima. I ljubitelji Jasona Bournea doći će na svoje, baš kao i oni koji vole luckaste Edinu i Patsy iz "Pa to je fantastično!". Mislimo i na najmlađe, za koje slijedi film "Čarobna kupka Doktora Proktora", a tu je i neodoljiv dokumentarac "Filharmonija s deponija", o neslomljivom duhu mladih Paragvajaca koji su na instrumentima napravljenima od smeća pokorili svijet, kazala je Tanja Miličić, dodavši da je program žanrovski različit i usmjeren na širu publiku.

Ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović istaknula je lokaciju prekrasnog Kaštela kao i kvalitetu filmova, podsjetivši da na jesen, nakon Pulskog filmskog festivala i ovog programa na Kaštelu, slijedi program za djecu "Pulica".

Naglasivši višegodišnju dobru suradnju s Pulskim filmskim festivalom, ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac kazao je da je ovaj filmski program odlična kulturna dopuna pulskom ljetu, ali i nezamjenjiva dopuna sadržaja ljetnih programa na Kaštelu. (Zoran ANGELESKI)

P.S. Pula

Subota, 6. kolovoza u 21 sat triler Paula Verhoevena "Elle"; u 23 sata drama Danisa Tanovića "Smrt u Sarajevu"

Nedjelja, 7. kolovoza, u 21 sat krimi drama Luce Guadagnina "Rasprskavanje"; u 23.20 sata komedija Claudea Leloucha "On + ona"

Ponedjeljak, 8. kolovoza, u 21 sat komedija/drama Dukea Johnsona i Charilea Kaufmana "Anomalisa"; u 22.45 sata drama Jean-Marca Vallea "Ruševine"

Utorak, 9. kolovoza, u 21 sat komedija Michaela Showaltera "Bok, moje ime je Doris"; u 22.50 sati komedija Mandiea Fletchera "Pa to je fantastično!"

Srijeda, 10. kolovoza, u 21 sat komedija/drama Nicholasa Hytnera "Dama u dvorištu"; u 23 sata komedija/drama Iciara Bollaina "Maslina"

Četvrtak, 11. kolovoza, u 21 drama Wima Wendersa "Sve će biti u redu"; u 23.15 sati akcija/triler Paula Greengrassa "Jason Bourne"

Petak, 12. kolovoza u 21 sat film za djecu Arlida Frohlicha "Čarobna kupka Dr. Proktora" (sinkronizirano na hrvatski); u 22.50 sati dokumentarni film Brada Allgooda i GrahamaTownsleya "Filharmonija s deponija"


Podijeli: Facebook Twiter