Od starih istarskih pjesama do Rickyja Martina

Pulske mažoretkinje (N. LAZAREVIĆ)
Pulske mažoretkinje (N. LAZAREVIĆ)

Sinoć je na Forumu svečano otvorena 29. ljetna manifestacija "Na ulicama i trgovima" u organizaciji pulskog SAKUD-a.

Nastupili su redom muški zbor KUD-a Lino Mariani, Puhački orkestar grada Pule, Pulske mažoretkinje, klapa Teranke, zbor KUD-a Matko Brajša Rašan, Harmonikaški orkestar Stanko Mihovilić iz OKUD-a Istra uz sopranisticu Patriciju Žudetić te KUD Uljanik dok je program vodila Dorina Tikvicki. Bilo je na Forumu svirke, pjesme, plesa od starih istarskih pjesama do Rickyja Martina i slavonskih plesova, drugim riječima, za svakog ponešto.

Svaka od članica SAKUD-a predstavit će se još u zasebnom programu u sklopu manifestacije koja će trajati do 25. kolovoza i održavat će se na Forumu i Portarati. Bit će i gostiju pa će se tako već u utorak 28. lipnja na nastupu KUD-a Matko Brajša Rašan pridružiti i zbor San Ramon Voices iz Kalifornije.

"Na ulicama trgovima" obuhvaća ukupno 18 programa koji još uključuju dvije folklorne večeri, tri plesne večeri, sedam promenadnih koncerata i pet predstavljanja tradicijske baštine. Programi su namijenjeni svim uzrastima te doprinose obogaćivanju ljetne ponude i stvaranju ugodne ljetne atmosfere u Gradu Puli.

Pokrovitelji programa su Grad Pula i Turistička zajednica Pule. Suorganizatori su KUD Matko Brajša Rašan, KUD-SAC Lino Mariani, KUD Uljanik, OKUD Istra, Pulske mažoretkinje i  Puhački orkestar grada Pule. (M. RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter