Od srijede zatvorena Vodnjanska cesta

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Zbog radova rekonstrukcije Vodnjanske ceste, čiji su investitor Hrvatske ceste d.o.o., od srijede 11. listopada planirano je uvođenje privremene regulacije prometa na način da će Vodnjanska cesta biti zatvorena za promet od "Bunara" do Paganora. Obilazni pravci bit će Istarski ipsilon te Partizanski put.

Iako je zatvaranje bilo planirano za prošli tjedan, uvidjelo se da kamioni koji prevoze sekcije za brodogradilište Uljanik ne mogu proći alternativnim prometnim pravcem, točnije, ne mogu proći ispod mosta. Stoga je tijekom ovog tjedna izgrađen takozvani by-pass između Partizanskog puta i Vodnjanske ulice točno nasuprot skretanja za Vallelungu i time su stvoreni preduvjeti za zatvaranje Vodnjanske ceste i početak radova na njenoj rekonstrukciji i širenju.

Netom prije dijela zatvorene dionice iz smjera Vodnjana prema Puli promet će se usmjeravati lokalnom cestom na Partizanski put (prema Istarskim cestama d.o.o.), dok će se izlaz na Vodnjansku cestu, iz smjera Partizanskog puta, odvijati jednosmjerno lijevim odvojkom prije Industrijske zone Galižana.

Teškim teretnim vozilima, iznad 12 tona, bit će zabranjeno prometovanje Partizanskim putem te će koristiti naznačene obilazne pravce.

Rok izvođenja radova je šest mjeseci koliko će na snazi biti i ova privremena regulacija prometa, a to znači do proljeća 2018. godine. Izgradnja kružnog toka na križanju Vodnjanske i Fažanske ceste, pak, prema najavama, trebala bi biti gotova već do Božića ili početkom sljedeće godine. Radovi će koštati 13,3 milijuna kuna (bez PDV-a).

Iz Grada Pule mole građane za strpljenje i razumijevanje te da se pridržavaju privremene regulacije prometa. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter