Od srijede zatvorena Vodnjanska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog rekonstrukcije Vodnjanske ceste, čiji je investitor Hrvatske ceste, od srijede se planira zatvaranje dijela Vodnjanske ceste, od "Bunara do Paganora. Zbog toga se uvodi privremena regulacija prometa, a obilazni pravci bit će Istarski ipsilon te Partizanski put.

Partizanski put ili Ipsilon

Iz smjera Vodnjana prema Puli vozila će se na Partizanski put usmjeravati prema Istarskim cestama, dok će se izlaz na Vodnjansku cestu, iz smjera Partizanskog puta, odvijati jednosmjerno lijevim odvojkom prije Industrijske zone Galižana. Ili, pak, vozači mogu od Vodnjana do Pule voziti Istarskim ipsilonom. Teškim teretnim vozilima (12 tona) bit će zabranjeno prometovanje Partizanskim putem te će koristiti naznačene obilazne pravce. Rok izvođenja radova je šest mjeseci koliko će na snazi biti privremena regulacija prometa.

Iako su početkom prošlog tjedna djelatnici Cesta d.o.o. Pula koji su izvođači rekonstrukcije za 13,3 milijuna kuna (bez PDV-a), preuzeli gradilište, početnih deset dana iskorišteno je za izgradnju by-passa između Partizanskog puta i Vodnjanske ceste kako bi kamioni iz Vodnjana mogli prevoziti velike sekcije za potrebe brodogradilišta Uljanik, a koji ne mogu proći ispod mosta. By-pass je izgrađen nasuprot skretanja za Vallelungu i time su stvoreni preduvjeti za zatvaranje Vodnjanske ceste i rekonstrukciju njenog prvog kilometra, odnosno pulskog dijela Vodnjanske ceste.

Na Fažanskoj uz regulaciju semaforima

Uz rekonstrukciju Vodnjanske ceste izgradit će se i kružni tok na križanju s Fažanskom cestom, što bi, prema najavama, trebalo biti gotovo do Božića ili početkom sljedeće godine. Tijekom izgradnje rotora kod benzinske pumpe na Velom Vrhu, za koju je Ina nagovijestila da također kreće u kompletnu rekonstrukciju, radovi će se odvijati uz regulaciju semaforima, a lokalno stanovništvo imat će osiguran pristup. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter