Od srijede zatvorena pulska obilaznica


Kao što je i najavljeno, od srijede bi se za promet trebao zatvoriti dio obilaznice od rotora na Šišanskoj do rotora na Premanturskoj cesti. Dionica bi trebala biti zatvorena do sredine prosinca do kada će na snazi biti i privremena regulacija, točnije vozače će se upućivati na obilazne pravce. Upravo stoga ovih su dana brojnim vozačima podijeljeni i posebno tiskani letci s osnovnim informacijama.

Inače, ta se dionica zatvara zbog izgradnje četverotračne obilaznice i to nakon što su dovršeni radovi na Šišanskom rotoru (prema Intersparu) koji bi se danas trebao i otvoriti za promet, a strojevi preseliti na lokaciju Medulinskog kružnog toka. Za vrijeme odvijanja ovih radova, obilaznica će biti zatvorena, a obilazni pravac iz smjera centra grada i Šijane bit će preko rekonstruiranog Šišanskog rotora i Šišanske ceste prema Premanturi, Banjolama, Pomeru, Medulinu i obrnuto. Izlaz iz grada prema Medulinu bit će osiguran i preko Trga Republike te Ulice Marsovo polje na Premantursku cestu te dalje prema Medulinu, Ližnjanu, Šišanu, Zračnoj luci. Iz pravca Mutilske ulice obilazno će se preko Kolhiđanske ulice i Kraške ulice obilaziti na Santoriovu ulicu.

I korisnici javnog gradskog prijevoza Pulaprometa će od srijede 20. rujna, zbog navedenih radova, morati koristiti neka druga stajališta. Do preregulacije će doći na linijama 8, 8a i 8b. Autobusi će za prometovanje do Valdebeka i Monte Magna koristiti Marulićevu ulice (Pattinagio) i Ulicom Marsovo polje skrenuti prema Valdebečkom putu do Medulinske ulice. Iz Medulinske ulice skrenut će u Ulicu Jasne Crnobori i Ulicom Škokovica voziti do Monte Magna. Povratak u grad odvijati će se Ulicom Marsovo polje. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter