Od srijede kunu skuplje autobusne karte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic dao je, u ime Grada Pule kao vecinskog vlasnika, prethodnu suglasnost na povecanje cijene vožnje u prvoj zoni javnog gradskog prijevoznika Pulaprometa, sa šest na sedam kuna za beskontaktne vrijednosne karte. Cijene vožnji u ostalim zonama ostaju jednake kao dosad.

Prijedlog povecanja cijene Pulapromet je uputio gradonacelniku zbog osiguravanja pozitivnog poslovanja, da bi se nadoknadilo ucestalo poskupljenje goriva i porast PDV-a.

U obrazloženju zahtjeva za poskupljenjem, koja se primjenjuje od srijede, Pulapromet je naveo da je cijena vrijednosne karte za jednu vožnju u Splitu i Osijeku osam kuna, u Rijeci 7,75, a Zagrebu i Dubrovniku 7,5. Kažu i da poskupljenje nece utjecati na standard gradana koji koriste bilo koju vrstu beneficirane karte, poput umirovljenickih, radnickih, studentskih i onih za školarce.

Po podacima Pulaprometa, u prvoj zoni vozi se gotovo 35,5 tisuca putnika, u drugoj gotovo 5,7 tisuca, u trecoj svega 226, dok cetvrta zona broji tek 23 putnika.

Vidljivo je stoga da ce povecanje cijene vožnje trpjeti samo Puljani, stanovnici grada koji prakticki jedini putem subvencija uredno ispunjava vlasnicke obaveze prema ovom javnom prijevozniku.

Popust za bracne parove

Inace, uoci poskupljenja Pulapromet je za Puljane koji koriste opcu (radnicku) kartu uveo mogucnost posebnog popusta ako se za tu kartu odluci i supružnik. Cijena s popustom za oboje iznosi ukupno 280 kuna, a ako se druga karta prvi put izraduje, placa se dodatnih 35 kuna.

U tom je slucaju potrebno doci na Pulaprometovu blagajnu radi programiranja karata, uz predocenje osobnih podataka, a svaki iduci mjesec karte ce se moci produžiti i u kvartovima gdje vec postoje prodajna mjesta, najbliža korisnicima usluga.


Podijeli: Facebook Twiter