Od srijede Giardini zatvoreni za promet

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Od ove srijede Puljane ponovno čekaju radovi u samom središtu grada jer se zbog plinofikacije za sav promet zatvara dio Giardina od Kazališta do ljekarne, kao i jedan trak Mletačke ulice od žute škole do zgrade PU istarske. Usto, također od srijede, se zbog izgradnje oborinskog kanala za promet zatvara i dio Šišanske ceste od obilaznice do skretanja za Valmade.

Plinofikacija u Mletačkoj ulici odvijat će se od križanja sa Zagrebačkom ulicom (žuta škola) do križanja s Krmpotićevom ulicom (roza zgrada), te u nastavku od križanja Mletačke s Flanatičkom i Ronjgovom ulicom prema Trgu Republike. Radovi će se odvijati jednim prometnim trakom pa će se promet ovim dionicama privremeno odvijati drugim prometnim trakom.

Na Giardinima će se radovi odvijati na dvije dionice, od ljekarne do Tiska te od Zabe do INK-a. Promet će biti u potpunosti obustavljen, a ta se zabrana prometovanja odnosi čak i na autobuse javnog gradskog prijevoznika Pulaprometa. Početnim dijelom Giardina tako će, osim građevinskih strojeva, moći prometovati samo interventna vozila policije, hitne pomoći i vatrogasaca. Prema planu, radovi bi trebali biti okončani do početka ožujka.

Zbog radova na izgradnji kanala oborinske odvodnje Pragrande - Dolinka, izvođač radova, riječka tvrtka Vodogradnja, će od danas do 7. veljače privremeno zatvoriti dio Šišanske ceste. Promet će u potpunosti biti zatvoren od križanja s obilaznicom do križanja s Kreševanijevom stancijom (skretanje za Valmade). Promet će, uz regulaciju semafora, biti omogućen upravo Kreševanijevom stancijom i u nastavku Valmada prema početku proširenog dijela obilaznice. Promet interventnih vozila, vozila komunalnih poduzeća, te javnog gradskog prijevoza, odvijat će se posebno reguliranom trasom. Danas se tako zatvara pravac Pula - Šišan, a druga vozna traka Šišan - Pula zatvorit će se od ponedjeljka.

Preregulacija linija javnog prijevoza

Zbog zatvaranja Giardina za sav promet došlo je do preregulacije linija javnog gradskog prometa. Tako će Linija 1 prometovati Dalmatinovom ulicom (tržnica), a u povratku Dobrilinom, Mletačkom (MUP) i dalje prema bolnici. Linija 2a će prometovati Zagrebačkom i Dalmatinovom ulicom (tržnica), a Linije 3a, 4 i 6 će u povratku prometovati pored MUP-a,  Zagrebačkom i Istarskom ulicom (Fina). (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter