Od srijede do subote Pula boat fair

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od srijede do subote na pulskoj Karolini održava se drugi medunarodni sajam nauticke opreme Pula boat fair.

Ove godine ce svoje proizvode predstaviti 120 izlagaca iz Italije, Srbije, BiH, Slovenije i Hrvatske. S više od 200 brendova izlagaci ce imati i nekoliko organiziranih poslovnih susreta s potencijalnim kupcima.

Pulski sajam proizvodaca brodske i nauticke opreme uvršten je u svjetski kalendar sajmova toga tipa, a njemacki casopis "Yachting blue" uvrstio ga je u kategoriju vodecih europskih sajmova te branše.

Na konferenciji za novinare u Hrvatskoj gospodarskoj komori u ponedjeljak su predstavljeni sponzori i partneri sajma.

- Danas imamo potvrdu da ce ove godine na sajmu biti otprilike 25 posto više izlagaca nego lani što nas posebno veseli u ova krizna vremena. U cetiri dana organizirat cemo sedam predavanja eminentnih strucnjaka iz domene brodogradnje i mora, a svakog dana na programu je niz popratnih dogadanja.

U srijedu popodne na Karolini imamo prezentaciju i degustaciju "Zlatne kapljice", vino pet istarskih proizvodaca. U cetvrtak su na programu sastanci u sklopu medunarodnih poslovnih susreta u HGK-Županijskoj komori Pula, dok je petak rezerviran za predavanja.

Istog dana dodijelit cemo strucnu nagradu sajma, a u subotu se dijele ostale nagrade kao što su nagrade Riblje oko za fotografiju.

U subotu se održava i medunarodna regata u klasama finn i kadet u pulskoj luci. Tijekom cijelog sajma službeni klub biti ce u Rock cafeu, najavio je izvršni organizator Livio Bolkovic iz tvrtke Motortech consulting.

Predsjednica Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetic je istaknula važnost toga sajma u Puli, gradu koji živi uz brodogradnju.

- Da nismo imali toliko ozbiljnih pokrovitelja, zasigurno ne bismo mogli imati tako dobro organiziran sajam. To je vrlo važan projekt za Pulu i smatram da ce dogodine biti još veci, posebno u ovim kriznim vremenima u kojima se mnogi sajmovi toga tipa u Hrvatskoj jedva održavaju na životu.

Trebamo se držati našeg koncepta i okupljati prvenstveno proizvodace brodske opreme. Kako budemo rasli, tako cemo se orijentirati, dakako moru. A za to imamo sve preduvjete. Prvi zadatak nam je okupiti što više proizvodaca i u tome smo razliciti od drugih sajmova u regiji, rekla je Majetic.

U ime Grada zahvale i pohvale za organizaciju uputila je zamjenica gradonacelnika Vera Radolovic.


Podijeli: Facebook Twiter