Od softverskog "Vremeplova" do radionica o živim organizmima

Predavanje o povijesti naselja Veli Vrh (D. ŠTIFANIĆ)
Predavanje o povijesti naselja Veli Vrh (D. ŠTIFANIĆ)

Festival znanosti, 15. po redu, koji je ove godine posvećen vremenu nastavljen je danas u Puli brojnim izložbama, predavanjima i radionicama koje su se održavale u pulskim vrtićima, školama i brojnim drugim institucijama.

Piratica Vanja

U Osnovnoj školi Veli Vrh u utorak se održala prezentacija softverskih radova učenika koji su napravljeni za ovogodišnje natjecanje iz informatike, pod mentorstvom profesorice informatike Aleksandre Žufić. Učenice 6. razreda Ana Dominković i Lucija Periša prezentirale su svoj softverski rad "Vremeplov" koji, kroz igru i kvizove, vodi učenike kroz razna razdoblja ljudske povijesti.

- Glavni lik u igrici je piratica Vanja koja putuje kroz vrijeme i prikuplja škrinje s blagom u kojima se nalaze svici koji govore o pojedinim spomenicima i događajima iz povijesti. Za sada smo napravile sedam livela, odnosno vremenskih razdoblja, no planiramo ih dodati još, pojasnila nam je jučer Ana.

Softverski rad "Fluppy the fish" ispričala nam je Lara Ferjančić, koja je igru osmislila s Paolom Šuškić, kroz igru i kvizove i pomoć žute ribice koja pliva kroz labirinte upoznaje učenike s ljepotama i zanimljivostima našeg podmorja. I na kraju softverski rad "Memory box", kojeg je osmislio učenik osmog razreda Ivan Blašković, vodi učenike kroz zamršeni svijet znanosti i tehnologije i pomaže im upamtiti ključne pojmove.

U školi je u sklopu festivala otvorena i izložba učeničkih likovnih radova, digitalnih slika i fotomontaža pod nazivom "Svemu ima vrijeme…", a čije su mentorice profesorica likovnog odgoja Roberta Weissman Nagy i profesorica informatike Aleksandra Žufić. (B. PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter