Od sljedećeg tjedna gradnja rotora na Puljskoj cesti

Uskoro početak gradnje rotora na Puljskoj cesti (Z. STRAHINJA)
Uskoro početak gradnje rotora na Puljskoj cesti (Z. STRAHINJA)

Od ponedjeljka najvjerojatnije kreće prekopavanje županijske ceste na ulazu u Fažanu iz pravca Pule zbog izgradnje kružnog toka za budući trgovački kompleks Plodina. Na križanju za bivšu Političku školu trenutno su otvorena tri gradilišta s tri zasebne građevinske dozvole - gradilište supermarketa čiji "kostur" svakodnevno raste te gradilišta rotora i sabirne ceste u režiji Općine.

- Kružni tok gradi tvrtka Cesta Pula, počeli su danas, a nadzor obavlja pulski Via Ing. Već je zatražena suglasnost od nadležne Županijske uprave za ceste na privremenu regulaciju. Danas su krenuli s pripremnim radovima, a vjerujem da će od ponedjeljka, do kad bi suglasnost ŽUC-a trebala i stići, početi i žešće s radovima pa i s prekopavanjem ceste, rekao nam je jučer fažanski donačelnik Radomir Korać.

Promet će se, nakon što Puljska cesta, ili Fažanska kako je neki još uvijek zovu, bude raskopana najvjerojatnije regulirati semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila jednim trakom. O tome će ipak biti više riječi nakon što suglasnost ŽUC-a i stigne.

Paralelno Općina gradi i sabirnu cestu za trgovački centar, budući nogometni centar i prema Vili San Lorenzo. Točnije, gradi je galižanska tvrtka Kapeloto Beton kao izabrani ponuđač na natječaju, nadzor provodi projektant Vinko Burić, a zajedno s rotorom Općinu će koštati oko dva milijuna kuna.

Dok gradnja supermarketa Plodina brzo napreduje, u Fažani se pak svi pitaju hoće li ga tvrtka GP Krk zaista i stići završiti do najavljenog iznenađujuće kratkog roka, odnosno do predstojećih blagdana.

- Rade izuzetno brzo, od jutra do mraka. Po planu trebalo bi biti otvoreno do Božića, a vjerujem da će oni do tada i završiti. Tako su nam oni i rekli, naveo je Korać naglasivši da su općinari u čestom kontaktu s predstavnicima Plodina.

Gradilište tog riječkog trgovačkog lanaca otvoreno je početkom listopada, a nakon mjesec dana radova i mnogih kišnih dana konstrukcija centra već je stavljena pod krov. Prilikom otvorenja radova članica Uprave Plodina Mirjana Palada Kmetović rekla je da, ako vrijeme posluži, završetak planiraju do Božića, dok je ljetos projektant Đuro Ljubić rekao da se takav objekt izgradi bez problema za tri mjeseca. Po svim najavama, investitor očito računa da može i brže od toga. U vrijeme otvaranja gradilišta već je bio raspisan i natječaj za zapošljavanje djelatnika u tom jedinom fažanskom supermarketu.

(Z. STRAHINJA)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter