Od sijecnja radovi na kanalizaciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgradnja kanalizacijskog sustava u Puli podijeljena je u dva dijela, jer jedan dio financira HBOR (Hrvatska banka za obnovu i razvitak), a drugi Hrvatske vode putem programa "Jadranski projekti".

Trenutno su najaktualniji izgradnja kanalizacijskog sustava na rivi, provedba projekta izgradnje obalnog kolektora, odnosno fekalnog kolektora i oborinske kanalizacije na rivi, te rekonstrukcija kanala Pragrande u Flacijusovoj ulici što se planira za iducu godinu, a važno je što zbog vrijednosti radova, što zbog prometnih poteškoca koji ocekuju Puljane.

Direktor Herculanee Igor Stari rekao je da ce se sredstvima HBOR-a u iznosu od 21 milijun kuna financirati izgradnja crpne stanice Veli Vrh i Šijanski kolektor. Na stanici Veli Vrh nakon nove godine pocinju radovi koji nece utjecati na promet. Medutim, na promet ce utjecati izgradnja Šijanskog kolektora koji ce se djelom graditi na kružnom toku i dalje prema Ravenskoj i Kolodvorskoj ulici. I ti radovi zapocet ce nakon nove godine.

Izgradnja dviju glavnih dionica rive su najosjetljiviji dio i to se financira iz Jadranskog projekta tako da natjecaje provode Hrvatske vode, pojasnio je direktor Herculanee Igor Stari. - U ožujku bi trebali poceti konkretni radovi. Od konzervatora smo dobili prethodnu suglasnost za Flacijusovu ulicu pa cemo 3. sijecnja zapoceti s dezintegracijom dijela temelja nekadašnjeg hotela Central.


Podijeli: Facebook Twiter