Od Savicente do Bricanci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko savicentske Žlinje skupilo se mnoštvo znatiželjnika, medu kojima i nekoliko turista koji su oduševljeno škljocali svojim fotoaparatima. Povod za to bili su preslatki mališani iz Miceg KUD-a Svetvincenat, vrticki pomladak, koji su odjeveni u narodne nošnje plesali na tratini igrališta podno kaštela usprkos jakom suncu. Ni toplina ni umor nisu im smetali jer su bili ponosni što ih se snima i što ce se moci gledati na televiziji.

Naime, u Svetvincentu je upravo na Žlinji pala prva klapa za spot za pjesmu "Mali svit" tekstopisca Josipa Bilica Gašpara, a u izvedbi Serda Valica i Rina Pavletica. Njih su dvojica svoj dio snimanja odradili nešto kasnije u konobi u Bricancima gdje su im se pridružili Denis Grabar na bajsu i Armin Bernobic na trieštini.

- Jako smo zadovoljni kako se sve ovo do sada odvija, jer je cijeli projekt oko pjesme poceo prakticki iz zafrkancije, a na kraju smo napravili jednu stvarno kvalitetnu pjesmu koja nema još ni misec dan, a vec za nju snimamo spot. Osim toga, slušatelji na radio postajama u Istri je vec traže za glazbenu želju, a dosta dobro kotiramo i na glazbenim ljestvicama, što znaci da je pjesma odlicno primljena, rekao je Valic.

Njemu iskustvo sa snimanjem spota nije strano, pa nije zadavao previše muke snimateljima Veljku Pacelatu i Sandiju Kurelicu, no Pavleticu je ipak trebalo malo vremena da se opusti pred kamerama. Sve u svemu, snimatelji su ih ispravljali tek u nekim sitnijim detaljima, pa je i ovaj dio spota snimljen vrlo brzo.

Ovih ce se dana snimanje preseliti u Rakalj i Roc, te ce nakon finalne obrade "Mali svit" doživjeti i svoju TV premijeru. No, za Valica nema odmora.

- Iskreno, želio sam snimiti tu pjesmu i o drugome nisam razmišljao, a odjednom sam dobio toliko dobrih tekstova da bi za koji mjesec mogli snimiti prvi album. Na nekoliko pjesama se vec intenzivno radi, pa ce se jedna uskoro moci i cuti. Vec nas i sa "Malin svitom" zovu na sve strane da nastupamo, izveli smo je u živo u Svetvincentu i Oprtlju, a slijedeci nam je na redu Medulin za petnaestak dana, najavio je Valic.


Podijeli: Facebook Twiter