Od roženice do tamburice u Novigradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od tisucu ljudi sinoc je u novigradskoj sportskoj dvorani pratilo trosatno javno snimanje HRT-ove zabavno-glazbene emisije "Lijepom našom", u kojoj je pod uhodanom voditeljskom palicom Branka Uvodica nastupio niz folklornih, klapskih i estradnih izvodaca.

Tražila se karta više, jer je osim prilike da pogledaju izvedbe nekih od poznatih imena istarske i hrvatske estrade to bila i prilika da Novigradani i njihovi gosti prvi put uživaju u jednoj zabavno-glazbenoj manifestaciji priredenoj u obnovljenoj dvorani. Emisija ce na Prvom programu HRT-a biti prikazana 9. i 16. listopada, a osim ove glazbene veceri, pripremljena je i reportaža o Novigradu i okolici.

Nakon nekoliko dana priprema sve je bilo spremno i jedan od najljepših malih gradova u kojima smo nastupili i dvorana koja je vec primila mnoge vrhunske mlade sportaše, kako je to opisao Uvodic, ugostili su zanimljivo glazbeno putovanje diljem Istre i Hrvatske.

S pozornice, publiku su pozdravili istarski župan Ivan Jakovcic i gradonacelnik Anteo Milos, a prvi su se predstavili domacini - clanovi KUD-a Novigrad-Cittanova, koji su prvi javni nastup imali prije nešto više od godinu dana, tijekom snimanja emisije u Porecu.

Uslijedili su nastupi DPC-a Peroj 1657, tinjanske Kumpanije kosirici, KUD-a "Ivan Fonovic Zlatela" iz Kršana, pulskog tenora Zorana Tomaica, harmonikaša Davida i Luke te njihova ucitelja Denisa Novata, gunjaca Trio šaltin iz Marušici, Cittanova vocalensemblea, novigradskog ženskog pjevackog zbora Lavanda, klape Motovun, pulske ženske klape Teranke, rovinjske folk skupine Batana, slovenskih Navihanki i Tamburaša za dušu.

Potonji su pružili glazbenu podlogu u solo izvedbama i duetima Alena Vitasovica, Lidije Bacic, Antonele Malis, Lea, Maje Šuput, Željka Bebeka i Massima te Magnolije i Serda Valica, koji su uz zvuke harmonike i roženice pratili Vesnu Nežic-Ružic. Veliko finale zakljuceno je zajednickom izvedbom svih izvodaca na pozornici, kojima su se pridružili župan i gradonacelnik.

Emisija je tekla uobicajenim, dobro uhodanim tijekom, s produkcijom na visokoj razini te odlicnom organizacijom. Pokazalo se da novigradska dvorana može pružiti dobru kvalitetu zvuka te je sigurno mjesto na kojem cemo gledati i mnoge druge zanimljive, ne samo sportske evente. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter