Od punte do punte – morem i kopnom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu Dana grada Rovinja, danas je u organizaciji Saveza sportova održana tradicionalna sportsko-rekreacijska priredba «Od punte do punte – morom i kopnom». Prethodnih godina sportaši i rekreativci su trcanjem, plivanjem, bicikliranjem i jedrenjem najprije obišli sjeverni i južni dio rovinjske obale, a sada su na red došli i otoci.

Plivaci predvodeni neumornima Longinom Sošicem, Goranom Ukicem i Marijanom Matuzovicem otplivali su 6.500 metara dugu relaciju od najudaljenijeg rovinjskog otoka-svjetionika Sv. Ivan na pucini do Rta sv. Nikole kod Multimedijalnog centra. S njima su posljednju dionicu otplivali i «Nepotopljivi», veterani stariji od 50 godina. Pratili su ih Gianni Giuricin, Gianpietro i Sandri Venier na batanama s jedrima te udicari iz Meduze kao logistika.

Trkaci i biciklisti su se ukljucili na tri staze, kracoj na kojoj su im se u brzom hodanju pridružili i rekreativci iz Udruge umirovljenika, u polumaratonu, predvodeni Mirjanom Kmacic Pellizzer, i maratonu, koji je u cast Sv. Eufemije po deveti put istrcao Sandi Mužina. Oni su zajedno s biciklistima, koje je predvodio Boban Memedovic, trcali biciklistickim stazama. Tako su zajedno nastupali najmladi, ucenici osnovnih i srednjih škola, i neumorni veterani

Priredba održana pod motom «Volim Rovinj, njegovu prekrasnu obalu i sigurno more» nema natjecateljski, vec rekreacijski i edukativni karakter. Da bi zajednicki stigli na cilj - Rt sv. Nikole, gdje su se nekad nalazila najveca rovinjska brodogradilišta, a sada je ondje trg posvecen brodograditeljima, sudionici su ubrzavali odnosno usporavali.

Rute priredbe «Od punte do punte» doticu rovinjske rtove – punte, cime rekreativci upozoravaju na njihovu ljepotu i njegovanje izvornih naziva, koje su im radi boljeg snalaženja na moru nadijevale generacije ribara.


Podijeli: Facebook Twiter